четвер, 22 вересня 2016 р.

ПОДОРОЖ У КАЗКОВИЙ СВІТ ЛАНИ ЯСИНСЬКІ

     21 вересня працівники Центральної бібліотеки для дітей влаштували для учнів 4-В класу СНВК «Академічна гімназія»  зустріч із херсонською казкаркою Ланою Ясинські.
Економіст за освітою, вона деякий час працювала вихователем у дитячому садку. Там, надихнувшись спілкуванням із малюками, відкрила в собі письменницький талант. Вона подарувала дітям добрі, розумні й повчальні оповідання та казки: «Валізка Дружби», «Ромашкова фея та кіт», «Чого бояться дракони?», «Чарівна пір'їнка». 
     Лана зізналася, що спочатку  писала казки для своєї донечки Іринки, але вони виявилися цікавими й для інших дітей  та навіть для дорослих, котрі розгледіли у них життєву філософію та мудрість, втілену в алегоричних образах казкових персонажів.
Лана Ясинські презентувала маленьким гімназистам свою нову книжку «Ромашкова фея та кіт». Це казка для дітей молодшого шкільного віку, видана двома мовами – українською та російською.
     Автор зачитала уривок із книги – і діти поринули у дивовижний світ міфологічних істот: лісовиків, водяників, русалок та фей.  Зацікавивши маленьких слухачів, Лана Ясинські запропонувала їм дочитати казку самостійно і дізнатися, хто ж допоміг маленькій ромашковій феї повернутися до її домівки. 
    Потім гостя перетворилася на справжнісіньку акторку й розповіла дітям свою казку  «Валізка Дружби». Хлопчики й дівчатка не тільки захоплено слухали, а й намагалися продовжити самостійно сюжет твору, уявляли й описували  його  героїв. 
  Зустріч із автором добрих і повчальних казок була безпосередньою і теплою: діти активно задавали запитання письменниці, брали в неї автографи, фотографувалися.  








Немає коментарів:

Дописати коментар