четвер, 15 вересня 2016 р.

Бібліотека – будинок, де живуть книжки

   
Сьогодні 24 вихованці старшої групи дитячих ясел-садка "Казка" уперше завітали до Скадовської  центральної бібліотеки для дітей. Для них Марія Сергіївна Боднарюк, бібліотекар абонемента обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів, підготувала і провела екскурсію по книгозбірні. 
  Почали подорож з читальної зали. Господиня цього залу Валентина Володимирівна Свашенко розповіла про свій відділ та почала знайомити з правилами поведінки у бібліотеці.



    Наступна зупинка була у відділі інтернет-послуг. Це найсучасніший відділ, де знаходяться комп’ютери. Тут відвідвувачі мають змогу безплатно користуватися мережею Інтернет. Більш за все, малятам сподобалось те, що за допомогою Інтернету  миттєво можна віртуально перенестися  туди, куди не має можливості потрапити  в дійсності. Дошкільнята випробували можливості електронних машин і здійснили подорож  Діснейлендом.

     
  Далі ми познайомились з абонемент
ом 5-9 класів. Бібліотекар цього залу  Людмила Григорівна Мендришора привітала діток і розповіла  про свій відділ. 


      І остання зупинка - найчарівніший відділ, який і допомагає дітям дошкільного віку потрапляти у казкові світи, відділ обслуговування дошкільників  та учнів 1-4 класів. Він сьогодні перетворився на маленький кінозал: дітлашня переглянула мультиплікаційний фільм "Каю. Бібліотекар".
Не обійшлося сьогодні й без казкової магії: злий чаклун викрав пелюстки  незвичайної квітки бажань. Діти, знайомлячись із книгозбірнею, знаходили пелюстки і, розвіявши чари, відновили квітку.          Роздивившись її, помітили, що на пелюстках - правила поведінки в бібліотеці. Діти ознайомились із ними, а також дізналися, що слово  "бібліотека" грецького походження. «Бібліо» перекладається як книга; «тека» - зберігання. Отож традиційне значення слова «бібліотека» -  приміщення, де зберігаються книги. А на дитячій мові бібліотека – будинок, де живуть книжки! 




  

Немає коментарів:

Дописати коментар