понеділок, 12 вересня 2016 р.

У вихідний - до бібліотеки!

     18 вересня  на абонементі 1-4 класів Центральної бібліотеки  для дітей   зібралися у недільний день чимало дошкільників. 
Уже другий місяць поспіль у нашій бібліотеці тривають заняття театрального гуртка. Діти із задоволенням поспішають на зустріч з  Галиною Сергіївною Гребень,  яка викладає для малечі основи театрального мистецтва. Хлопчики й дівчатка роблять  різноманітні  вправи, грають героїв художніх дитячих творів, виконують без примусу домашні завдання.


    Уперше цієї неділі відбулось заняття  гуртка "Умілі ручки"  для найменших читачів. Діти із захопленням ліпили звіряток  за книгою Роні Орена "Секрети пластиліну".
Будь-яка ручна робота  сприяє розвитку сенсомоторики у дітей. Узгодженість в роботі очей і рук, вдосконалення координації рухів, гнучкості й точності у виконанні дій -  усе це важливо для підготовки руки до письма, до навчальної діяльності. А робота з пластиліном - це ще й творчий пошук, і можливість домагатися все  досконаліших результатів, і задоволення допитливості дитини.
Користь пластиліну для дрібної моторики полягає саме  в ліпленні, а не в його результаті. Важливо, щоб дитина розминала пластилін, відривала від нього шматочки, качала їх між долоньками.

 Займається з малечею розвитком дрібної моторики  бібліотекар абонемента 1-4 класів Марія Сергіївна Боднарюк.  
На минулому занятті діти ліпили  черепаху. Також малята  розгадували загадки, слухали пісні про цю тварину та згадували, у  яких творах вони читали про неї. Удалися  гарні черепашенята,  а головне -  зроблені власноруч!
Після майстер-класу малята взяли додому для читання  книжечки  й  попросилися  прийти до бібліотеки ще.  Тож, шановні батьки,  влаштуйте у недільний день своїм дітям творче свято, приведіть їх до нашої книгозбірні. Бібліотекарі поділяться з ними цікавою книгою, гарним настроєм та проведуть корисний для дошкільників майстер-клас!  





Немає коментарів:

Дописати коментар