вівторок, 6 травня 2014 р.

Сторінками Червоної книги

З давніх часів, коли людина почала займатися сільським господарством, мисливством, рибальством, вона постійно впливає на тваринний та рослинний світ: вирубує ліси, знищує тварин, виловлює рибу. Там, де колись були хащі лісу, з′явилися міста, села, там, де водилася різноманітна риба, заводи скидають отруйні води. Чарівні квіти, дерева й тварини зникають назавжди. Тому нашим головним завданням сьогодні, завтра і завжди є охорона рослинного і тваринного світу.


Саме на охорону та збереження навколишнього середовища, рослин і тварин була звернена увага при проведенні екорозвідки  «Сторінками Червоної книги України» з учнями 2-го класу Скадовської гімназії. На прикладі біосферного заповідника Асканія-Нова ( у вигляді  слайд-презентації) діти дізнались  про тварин, комах, рослин, які занесені до Червоної  книги України, багато цікавих фактів про їх життя і поведінку в природі. Також розповідали приклади з свого особистого життя, або цікавинки прочитані в книгах. Школярі  з великим натхненням мандрували сторінками Червоної книги, адже деяку цінну інформацію вони вже отримали на уроках природознавства.




А щоб мандрівка  була не тільки цікавою, а й пізнавально-корисною – бібліотекар Тетяна Чечікова запропонувала гру-вікторину. В зашифрованих ребусах діти відгадували зникаючі види тварин та рослин Херсонщини.



І наостанок бібліотекарі разом з учнями  прийшли спільного висновку, що наше життя нерозривно пов’язане з природою. Для дихання потрібне чисте повітря, а для пиття — чиста вода. Повітря й вода потрібні також рослинам і тваринам. Отже, ми повинні берегти природу, дбати про братів наших менших. І якщо ми бажаємо, щоб наші нащадки бачили світ таким, яким бачимо його ми, люди повинні подбати про збереження довкілля.


Немає коментарів:

Дописати коментар