пʼятницю, 16 травня 2014 р.

Подорож країнами Європи

16 травня  в рамках святкування Дня Європи працівники  бібліотеки для дітей разом з учнями  5-х класів Скадовської ЗОШ №2 відправились у віртуальну «Подорож країнами Європи». Від бібліотекарів наші читачі довідались про те, що День Європи в Україні відзначається у третю суботу травня. День  Європи в Україні – пропаганда європейських цінностей, формування європейського менталітету, стимулювання громадянської позиції у справі реалізації євроінтеграційного курсу держави. Цей день - свято миру. В основі свята - повага до свобод усіх народів. 




Ця мандрівка захопила всіх  присутніх. Подорожуючи країнами Польщі, Італії, Франції, учні дізнались багато цікавого і корисного, почерпнули важливу і необхідну для себе інформацію про унікальну культуру і багатовікову історію.
З захопленням  діти розглядали  Ейфелеву вежу у Франції, Колізей  -  у Римі, де проходили гладіаторські бої, Королівський замок у Польщі, що здавна був символом незалежності, побували в Іспанії на кориді, помилувалися надзвичайними краєвидами Греції, відвідали  королівську Швецію. 


А гідами мандрівки стали  друзі та помічники нашої бібліотеки Пономаренко Валентина Василівна та Калашнікова Людмила Андріївна.  Яскраві та незрівнянні фотографії перетворили їх  розповіді  на  незвичайну казку. На закінчення подорожі учасники заходу мали змогу перевірити свої інтелектуальні знання, відповідаючи на запитання вікторини «Що я знаю про Європу»?




Хочеться сказати, що з завданням  діти справились добре. А це означає, що учні багато читають і багато знають, вони пізнають світ, цікавляться життям народів за межами України, їх традиціями, звичаями.

Немає коментарів:

Дописати коментар