суботу, 18 лютого 2017 р.

ОЗНАЙОМИЛИСЯ ІЗ ПРАВИЛАМИ ІНТЕРНЕТ-БЕЗПЕКИ


      Ми живемо в епоху інформаційних технологій, які увійшли в життя кожного з нас. Нині інтернет став такою ж  реалією нашого життя, як телефон або телевізор. Нині електронною павутиною послуговується кожен п'ятий українець. Ми використовуємо мережу для спілкування, навчання, пошуку інформації, розваг, завантаження аудіо- та відеофайлів, сплати комунальних послуг… 
    Діти потрапили до мережі значно раніше дорослих. При правильному використанні інтернет може стати потужним ресурсом, який допоможе підростаючому поколінню реалізувати свій потенціал.  Головне – дітям та підліткам дозувати час перебування у мережі та дотримуватися правил безпеки в режимі он-лайн. 
     У Скадовській центральній  бібліотеці для дітей відбулася інформаційна година, на якій бібліотекар читальної зали Свашенко В.В. ознайомила користувачів пункту вільного доступу до мережі Інтернет, що діє при книгозбірні,  з найважливішими правилами он-лайн-безпеки та інтернет-етики, проблемами й ознаками інтернет-залежності, а також способами її подолання.
Бібліотекар розповіла дітям про потенційні загрози, що виникають під час неправильного користування мережею Інтернет, про випадки порушення прав людини та механізми їх захисту.
    Присутні переглянули  сайт Оn-ляндія, створений спеціально для школярів, їхніх батьків та вчителів, який знайомить  школярів із  правилами безпечного використання інтернету, із правами, які мають користувачі всесвітньої павутини, та етичними нормами спілкування в соціальних мережах.
   У формі інтерактивного спілкування школярі спробували самостійно розглянути складні ситуації та знайти шляхи їх подолання. Повчальним був також перегляд різноманітних відеоматеріалів на тему он-лайн-безпеки

.

Немає коментарів:

Дописати коментар