пʼятницю, 4 березня 2016 р.

БУДЬ НА ХВИЛІ - ЧИТАЙ!


Скадовська центральна бібліотека для дітей тісно співпрацює з навчальними закладами міста. Ця систематична і напружена робота особливо актуальна зараз, коли у школах району проходить І етап обласного конкурсу на звання найкращого читача 2016 року «Велика книга читацьких рекордів Херсонщини». Щоб допомогти юним інтелектуалам зорієнтуватися у різноманітті сучасних українських видань для дітей,   третього березня бібліотекарі Людмила Мендришора та Валентина Дунаєва завітали до Скадовської  загальноосвітньої школи  №3.  Зустріч з учнями 6 та 7 класів пройшла в актовій залі за великої активності читачів. Їх зацікавила і виставка книг, і розповіді працівників книгозбірні про нові надходження та найбільш популярні серед юних шанувальників книги видання.
Хлопчиків захопила розповідь про пригодницькі книги сучасного письменника  Олександра Есаулова «Таємниця великого сканера», «Гейм Овер», «Антивірус». Теми цих творів у вік інформаційних технологій близькі підліткам, тому вони із задоволенням
поринають у світ комп’ютерних пригод.  А дівчатка зацікавились серією «Дівчата зі спорту». Ці книги про наполегливих спортсменок, які, долаючи найрізноманітніші перешкоди, гартуючи  характер, досягають великих перемог.
Книги Лесі Вороніної «Смак олімпійського золота», Міли Іванцової «Заради мрії», Олеся Ільченка «Абсолютний чемпіон» допомагають  виховати у собі цілеспрямованість, вимогливість, прагнення до перемоги.
Не менш цікавою є серія «Життя видатних дітей». Автори книг для маленьких розумників розповідають захоплюючі історії з дитинства Івана Піддубного - найвидатнішого світового борця, Юрія Кондратюка – дивовижного винахідника, про дитячі мрії Олександра Македонського, Івана Котляревського - основоположника сучасної української літератури.
Діти з цікавістю слухали інформацію про новинки літератури, задавали запитання, адже вони також хочуть іти в ногу з часом, бути на гребені літературної хвилі. Наостанок учні охоче сфотографувалися з бібліотекарями на згадку про цю цікаву і пізнавальну зустріч .
Час бібліовізиту швидко сплинув, але наша бібліотека чекає своїх читачів. Ми завжди готові задовольнити  запити найвибагливіших відвідувачів. 

Немає коментарів:

Дописати коментар