понеділок, 21 березня 2016 р.

ІЗ КНИГОЮ - У МАЙБУТНЄ

Якщо читання - це індикатор розвитку суспільства, то дитяче читання - це показник ставлення цього суспільства до свого майбутнього.  Підтримувати, захищати, стимулювати дитяче читання  -  означає будувати  майбутнє вже тепер.  Починаючи з  2005 року на загальнонаціональному рівні   в усіх областях України проводиться конкурс дитячого читання. Його  метою  є заохочення дітей до систематичного читання і популяризац
ія кращих зразків української та світової літератури, а також підвищення соціального значення бібліотек.
 До участі у 12  всеукраїнському конкурсі  дитячого читання «Книгоманія» долучилися і юні шанувальники книги  Скадовського району.    18 березня у Скадовській районній бібліотеці для дітей  відбувся другий, районний, етап конкурсу на звання найкращого читача року.У конкурсі змагалися найактивніші та найзавзятіші читачі,  учні 6 -7 класів, які стали переможцями у шкільному етапі.  За звання «Найкращий читач Скадовського району» змагалися 22 учасники із 17 навчальних закладів району. Юні читачі старанно підготувались до презентації книг, продемонструвавши знання сучасної української прози для дітей. Вони показали  неабияку  читацьку активність, високий рівень ерудиції, вміння стисло й аргументовано  висловлювати свої враження від улюбленої книги,  артистизм та творчий підхід до підготовки виступу.  Діти охоче презентували улюблені книжки, щиро та довірливо відкривали свої думки з приводу прочитаного.
Змагання перетворилося у справжнє  свято спілкування, в обмін думками про найцікавіші  для дітей твори.  Організатори конкурсу не залишили поза увагою жодного з талантів  юних учасників – чи то артистизм, чи філософський підхід, чи експресивність виступу, чи вміння  завоювати глядацькі симпатії. Проте основною дійовою особою на конкурсі була, звичайно ж, її величність Книга.За результатами творчого змагання члени  журі  в ході обговорення визначили найкращих читачів Скадовського району.  Ними стали: серед  шестикласників- Люба Хандусь, учениця Скадовської загальноосвітньої школи №3, а учень цього ж навчального закладу Андрій Уманський виборов перше місце серед учнів сьомого класу. Саме вони представлятимуть  наш район на наступному етапі конкурсу, який пройде у в Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки.  
Щиро бажаємо  переможцям успіху та віри у власні сили!



.

Немає коментарів:

Дописати коментар