четвер, 24 березня 2016 р.

ЮНІ ТАЛАНТИ СКАДОВЩИНИ


Українську літературну творчість  сьогодні важко уявити без Ліни Костенко. У її дивовижній за красою і силою поезії гармонійно поєдналися зворушлива ніжність жінки і твердість духу справжнього борця, філософська заглибленість у проблеми буття і пристрасна емоційність трибуна. Поетеса була і залишається совістю і голосом української нації, адже її творчість  є по-справжньому  об’єднуючим і надихаючим фактором у цей непростий для суспільства час.

22 березня в обласному Палаці молоді і студентів відбувся фінальний гала-концерт ІІ-го обласного фестивалю виконавської майстерності «Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви». Головним  завданням цього унікального, єдиного в Україні заходу – популяризація та презентація творчості нашої сучасниці, поета світового масштабу.

Фінал фестивалю був по-справжньому хвилюючим та напруженим. Дипломантів визначали у 4 категоріях: «читці», «вокалісти», «автори» власних віршів та «художники-ілюстратори». Діяв «вільний мікрофон» для бажаючих прочитати власні вірші або твори поетеси. Окремою  категорією було представлено роботи художників–ілюстраторів за творчістю Ліни Костенко.  У холі палацу діяла виставка   творчих робіт конкурсантів.
  І ось, нарешті, настали довгоочікувані  для всіх учасників  хвилини, коли було названо  імена лауреатів фестивалю. Серед них,  у категорії «автори віршів», -  Мхоян Анастасію, ученицю Новомиколаївської ЗОШ, яка виступала з  поезіями «Тривожна весна» та «Згорьована яблуня»,  а  також  Присяжнюк Юлію, ученицю Улянівської ЗОШ, яка  декламувала власний вірш «Балада про солдата».

У гала-концерті, який став незабутнім для всіх присутніх та  учасників, окрім Юлії Присяжнюк та Мхоян Анастасії, брала участь і дипломантка конкурсу в категорії "читці" Єлизавета Дудченко, десятикласниця Улянівської загальноосвітньої школи. Її прекрасна літературно-музична композиція «Із Україною - в серці» у супроводі виступу ансамблю бандуристок не залишила байдужим нікого в залі. Це був справжній спектакль, після якого у декого з глядачів на очах бриніли сльози.

Скадовські школярі  вкотре довели, що вміють творити і не бояться виявити свої таланти на будь-якій сцені.
ІІ обласний фестиваль виконавської майстерності «Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви» закінчився, залишивши по собі теплі спогади, нові знайомства і незабутні враження.



Немає коментарів:

Дописати коментар