суботу, 13 травня 2017 р.

СКАДОВСЬКІ ПРОФІКВЕСТІВЦІ - КРАЩІ В ОБЛАСТІ!





     


       11 травня на території   історико-розважального  комплексу  «Зелені Хутори Таврії»  відбувся фінальний захід інноваційного проекту для учнівської молоді «Обласний профіквест «В долонях степу і Дніпра». Метою цього цікавого, пізнавального проекту були сприяння національно-патріотичному вихованню молоді та розвиток туристичної галузі на Херсонщині, а також розширення  знань підростаючого покоління про перспективні напрямки економічного розвитку області  і його орієнтації у виборі діяльності на потребу регіонального ринку праці. 
     

      За весь період його реалізації командою профіквестівців, до складу якої увійшли учні Скадовської загальноосвітньої школи №2, та їх кураторами  з числа працівників центрів зайнятості, педагогічних працівників та бібліотекарів проведено велику і напружену роботу щодо відкриття нових сторінок в історії та сучасному житті Скадовщини. Протягом усього періоду учасники брали участь у дистанційному навчанні квест-команд за спеціальною програмою. Під час краєзнавчих експедицій було зібрано багато цікавої історичної інформації, прокладено новий туристичний маршрут, підготовлено велику кількість фото- та відеоматеріалів, проведено командну PR-компанію «Херсонський край мій вабить і дивує», а на його завершальному етапі  - підготовлено сценічну презентацію усієї роботи, здійсненої в ході проекту.  


    
   
   

    Фінальний захід проекту став для усіх його учасників по-справжньому святковим дійством, в ході якого відбувся відбірковий тур сценічних  PR-презентацій команд, туристичний ярмарок у формі настільних, стендових презентацій та інсталяцій, а також створеної командами сувенірної продукції і окремих рекламно-туристичних продуктів. 
     
       
     
   

      В ході гала-концерту свої виступи глядачам представили переможці відбіркового етапу. Оригінальні костюми, вокальні та танцювальні елементи,  театральні композиції, відеопрезентації  сприяли тому, що кожен виступ став для глядачів дійсно незабутнім видовищем! Святкову програму та церемонію нагородження підготували і майстерно провели працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки. 
     

        Поки члени журі радились(а зробити вибір було ой як нелегко!),  профіквестівці мали прекрасну можливість стати учасниками екскурсій по історико-розважальному комплексу «Зелені хутори Таврії». Діти  ознайомилися з ремеслами та старожитностями Херсонщини,  побували на майстер-класах  народних промислів і ремесел, дізнались багато нового і цікавого.
     
     
       
   
      І ось настала хвилююча мить нагородження переможців. Гран-прі інноваційного проекту «Обласний профіквест «В долонях степу і Дніпра» за підсумками роботи протягом дії проекту (2016-2017 рр.) здобула команда Скадовського району!  Наші профіквестівці отримали  кубок головного призу та сертифікат на поїздку до Львова. Але на цьому зорепад нагород для юних скадовчан не закінчився.  В ході церемонії нагородження диплом переможця (І місце) у категорії «Кращий гід-екскурсовод» (індивідуальне змагання) отримала Голуб Ніка - капітан нашої команди. Учні та педагогічний колектив Скадовської загальноосвітньої школи №2 вже вкотре довели, що вміють працювати на результат - творчо і з повною самовіддачею.  Радості дітей та їх кураторів не було меж, адже це гідні  нагороди за напружену і копітку працю всіх учасників проекту!
     
   
                           
   
 
      Ми прощаємося з «Профіквестом», але вдячні йому за нові знання та враження, за те, що ще більше дізнались про Херсонщину і ще більше полюбили її як неповторний і чарівний край!





Немає коментарів:

Дописати коментар