середу, 17 травня 2017 р.

ДИВИСЬ - ЧИТАЙ!

     

     Від книги до її екранізації проходить іноді досить багато часу, але, прочитавши оригінальний твір конкретного автора, читачам часто хочеться переглянути ще й  кіноверсію улюбленого твору. Загальновідомо, що кіномитці частіше за все беруться екранізувати резонансні та популярні  літературні твори, які найбільше полюбилися шанувальникам книги.
      В ході VII Міжрегіонального ярмарку бібліотечних інновацій «Бібліокре@тив-2016», який проходив на базі комунального закладу «Скадовська ЦБС» минулого літа,  бібліотекарі дитячої книгозбірні придбали ідею «Фото-сушка» Літературний паркан»  Ірини Ковач із Херсонської ОБД. Нашим юним читачам було запропоновано вибрати для себе, що їм  більше до вподоби: книга чи її екранізація? Взяти участь у цій акції виявили бажання чимало дітлахів. 
 

 Це і Волкова Дар’я, і Ситники Микола та Олександра, і Артем Ковальов, і Даниїл Пустовалов, і Артур Головко, а також  зовсім маленькі шанувальники книги – Оленка Боднарюк, Вовчик Бречко та багато інших наших користувачів.










Слід зазначити, що ідея сподобалась не тільки читачам, але й організаторам.  Адже  спостерігати за дітьми під час цієї роботи було неабияким задоволенням: вони захоплено ділилися враженнями від прочитаної книги  чи перегляду її кіноверсії з бібліотекарями та друзями, переконували один одного, обмінювались думками. Це означає тільки те, що мети досягнуто – діти поповнили свій читацький багаж, ознайомилися з відомими кінострічками, змістовно поспілкувалися і збагатились духовно.
      


А оформити результати цієї роботи ми вирішили у вигляді барвистої яблуньки, на червоних плодах якої діти написали назви улюблених книг – це і «Пригоди Тома Сойєра» Марка Твена, і «Маленький принц» Антуана де Сент Екзюпері, і книги про Петрика П’яточкіна Наталії Гузєєвої, а також «Чарлі і шоколадна фабрика» Роальда Дала і, звичайно ж, книги про Гаррі Поттера. Поряд з нею – літературний паркан із порадами бібліотекарів. А на фотосушці – знімки найактивніших учасників акції з улюбленими книгами та за переглядом кінофільмів, у тому числі і мультиплікаційних. Все вийшло креативно і досить привабливо!     
    
    Майже місяць ця чудова інсталяція знаходилась у фойє нашої бібліотеки, викликаючи інтерес усіх відвідувачів та бажання і собі долучитись до цього цікавого та пізнавального процесу. Бібліотекарі вирішили і надалі продовжувати цю роботу, щоб наша чарівна яблунька приносила ще більше цілющих плодів!



Немає коментарів:

Дописати коментар