вівторок, 23 травня 2017 р.

ДИВО-ОСТРІВ ДЖАРИЛГАЧ

          
       Щороку 22 травня увесь світ відзначає Міжнародний День біологічного різноманіття.  Це ще одна нагода звернути увагу широкої спільноти на актуальні проблеми збереження усієї сукупності рослин і тварин, яка є основою духовного і фізичного здоров’я будь-якої нації. 
      Ми маємо переглянути стосунки «людина – природа». Споживацьке ставлення до природних ресурсів призводить до зникнення  багатьох видів рослинного і тваринного світу, зокрема тих, що занесені до Червоної книги. Людина має пам`ятати, що жива природа є основою життя на Землі та фундаментом гармонійного існування.
     

Саме ця думка стала провідною в ході екомандрівки «Диво-острів Джарилгач», яку було проведено бібліотекарями нашої книгозбірні 22 травня. А учасниками цієї пізнавальної зустрічі стали учні  4-В класу ОЗСНВК «Академічна гімназія». Зробити віртуальну мандрівку більш планомірною і насиченою допомогла тематична інформ-парасолька, яку було розгорнуто в читальній залі. В центрі її барвистого кола був символічний острів Джарилгач, а навколо нього -   яскраві знімки рідкісних видів морської флори і фауни острова, а також книги відповідної тематики. Цю ярмаркову ідею наші бібліотекарі купили у колег із Полтавської обласної бібліотеки для дітей. І ось настав час розкрити нашу чарівну  парасольку!




А cтати компетентним гідом цієї заочної подорожі ми запросили  провідного фахівця з екоосвіти Національного природного парку  «Джарилгацький» Наталію Валеріївну Шешину.  Інформація, яку вона презентувала  дітям, поступово проходячи по колу парасольки від знімка до знімка,  викликала  щире захоплення та неабиякий інтерес дітей. Фахівець розповіла про види рослин і тварин, які занесені до Червоної книги України, про роботу  Національного парку щодо їх збереження і розповсюдження, відповідала на численні запитання.  Діти дізнались багато цікавого про дельфінів і морських скатів, медуз і чайок,  потримали у руках різноманітні черепашки і мушлі молюсків.  











А відеоінформація, що супроводжувала розповідь Наталії Валеріївни, зробила її ще більш цікавою і захоплюючою. На згадку про зустріч у бібліотеці учні отримали барвисті закладки «Знай, люби, оберігай!» із символікою Національного природного парку  «Джарилгацький». Ось так звичайна парасолька допомогла здійснити захоплюючу подорож та дізнатись багато цікавого і корисного!
     

«Ми щиро вдячні працівникам бібліотеки за організацію цього чудового заходу. Впевнена, що діти багато разів бували на острові Джарилгач, але навіть не здогадувалися, що його населяють так багато різних видів рослинного і тваринного світу. Відтепер усі ми по-іншому будемо ставитись до цього унікального природного об`єкту, берегти і охороняти все живе на ньому», - зазначила наостанок, заручившись згодою четверокласників, їх класний керівник Наталія Віталіївна Петровська. 

Немає коментарів:

Дописати коментар