неділю, 4 грудня 2016 р.

Немає вищої святині, ніж чисте сяйво доброти!

     
    У 1992 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів. Мета, заради якої цей день був проголошений, - це дотримання прав людини і участь інвалідів в житті суспільства. Звичайно, цей день не можна називати святковим, проте він підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав інвалідів і їх участі в житті суспільства. Проте  особливу відповідальність має усвідомлювати суспільство щодо забезпечення прав  дітей-інвалідів, адже це одна з найбільш вразливих категорій населення.
  Комунальний заклад «Скадовська централізована бібліотечна система», і зокрема Центральна бібліотека для дітей,  має давні і теплі зв’язки з вихованцями і працівниками Районного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Надія». Свого часу діти були вдячними глядачами вистав імпровізованого лялькового театру за участі бібліотекарів. А у травні колектив нашої бібліотеки долучився до облаштування дитячого майданчика Центру, ініційованого бібліотекарями районної бібліотеки для дорослих. Адже тут живуть і навчаються діти з особливими потребами, а отже і увага до них має бути особливою. Дітей–інвалідів району ми заохочуємо до участі в різноманітних масових заходах і конкурсах, щоб іще раз довести їм, що вони такі ж талановиті і умілі, як і звичайні їхні однолітки. Не перериваються наші зв’язки із дітьми-інвалідами і після закінчення ними строку перебування в реабілітаційному центрі. Ми радо зустрічаємо їх у стінах нашої бібліотеки, спілкуємось, залучаємо до участі у масових заходах, майстер класах, пропонуємо цікаві дитячі видання, в тому числі і періодичні, практикуємо коментоване їх читання тощо.
   

   У переддень Міжнародного дня інвалідів колектив книгозбірні для дорослих і нашої бібліотеки завітав до вихованців Центру із подарунками і словами щирих  побажань успіхів у їх щоденній напруженій праці. Цього дня у дітей було багато гостей, і всі вони тепло аплодували маленьким артистам із подякою за їх захоплюючий міні-концерт. А ще напередодні бібліотекарі допомогли по-особливому оформити залу, щоб усі друзі затишно почували себе під час цієї, вже традиційної, зустрічі.     

    Нехай ніколи не пересихає ріка доброти у наших душах, і діти з особливими потребами завжди відчувають турботу,  тепло і ласку не тільки від близьких людей, а й від усіх, з ким  доводиться зустрічатись їм на нелегких життєвих дорогах!




Немає коментарів:

Дописати коментар