вівторок, 20 грудня 2016 р.

МИКОЛАЙ МАНДРУЄ СВІТОМ!

     
Немає на нашій землі жодної християнської хати, де не було б образу Святого Миколая. Немає душі, котра б не горнулася до цього святителя, не зверталася до нього зі своїми потребами. Тому святий Миколай Чудотворець, заступник бідних і захисник дітей, покровитель мандрівників, – один з найулюбленіших  божих угодників нашого народу. Це свято оповите особливим шармом. Воно таке тепле і щире, що його з нетерпінням чекають усі. Але найбільше радості свято Миколая дарує дітворі, адже  існує повір'я: якщо задумати найзаповітніше бажання, то святий угодник обов'язково його виконає. Як  колись, так і тепер серце Святого Миколая  завжди  відкрите для всіх, хто з вірою просить допомоги, а він ніколи нікому не відмовляє в настанові і пораді. 


Доброю традицією вже стало проведення свята Миколая у стінах читальної зали Центральної бібліотеки для дітей, яке цього разу було організовано у партнерстві зі Скадовським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. 19 грудня до нашої книгозбірні завітали  батьки та діти із сімей внутрішньо переміщених осіб, а також діти-інваліди та усі бажаючі маленькі читачі. Святково прикрашена зала додавала гостям піднесеного настрою. На гостину до дітей завітали і знані гості – директор Скадовського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ігор Васильович Гультай та координатор скадовських переселенців Олена Вікторівна Дмитренко.    
      Ведучою свята стала завідувач бібліотеки Тамара Володимирівна Чигринова, яка звернулася до присутніх з вітальним словом, розповіла про історію цього незвичайного дня та добрі діяння Святого Миколая, найпопулярніші легенди про Чудотворця, провела «Хвилинку добра», а також презентувала виставку малюнків «Зимова феєрія» вихованців Зразкової дитячої художньої студії «Палітра».  В ході  зустрічі  діти  з цікавістю переглянули ряд пізнавальних відеороликів та мультфільмів, а також відео поздоровлення з нагоди  цього чудового дня. З вітальним словом до малечі звернувся Ігор Васильович Гультай,  він розповів іще одну легенду про Святого Миколая Чудотворця, щиро поздоровив присутніх зі святом і побажав добра, злагоди, здійснення найзаповітніших мрій та віри в добро. 


Але найбільш захоплюючим моментом свята та справжнім сюрпризом для малечі став прихід самого Святого Миколая! Діти оточили його, брали за руку, тепло спілкувалися, їх оченята світилися від щастя.  Він тепло привітав дітей, запитав, чи всі вони були  слухняними та чемними протягом року і, звичайно ж, вручив кожному маленькому учаснику свята подарунок.  Радості малечі не було меж!


Дітям також було запропоновано взяти участь у майстер-класі з виготовлення оригінальних новорічних прикрас та сувенірів для своїх близьких і друзів, який провели організатори. На добру згадку про цю теплу зустріч стало спільне фото всіх її учасників.


    

«У це свято ми завжди згадуємо важливість добрих справ та любові до ближнього. Нехай доля буде прихильною до кожного з вас, а Святий Миколай допоможе здійснити найзаповітніші мрії! Ми щиро вдячні  організаторам за таку чудову зустріч, за можливість ще раз переконатись в тому, що сенсом життя кожної людини є віра в добро»,- із вдячністю зазначила наостанок  координатор скадовських переселенців Олена Вікторівна Дмитренко.

Немає коментарів:

Дописати коментар