пʼятницю, 8 квітня 2016 р.

АКЦІЯ «СКАДОВСЬК ЧИТАЄ ДІТЯМ» ТРИВАЄ!


  Загальновідомим є факт, що найважливішим у навчанні та вихованні дитини є приклад дорослих. Це стосується і читання,  адже інтелектуальною, духовно багатою та високорозвиненою нацією може бути тільки нація, що читає. 
          У  рамках реалізації  Національного проекту  «Україна читає дітям», ініціатором якого виступила Національна бібліотека України для дітей за підтримки Міністерства культури і туризму України,    Центральна бібліотека для дітей організувала  у нашому місті акцію «Скадовськ читає дітям».  Суть її полягає в тому, що відомі публічні люди  читають уголос літературні твори  дітям у бібліотеках, школах,  дитячих дошкільних закладах, або просто на вулиці. Таким чином, дорослі діляться спогадами і враженнями про першу прочитану книгу, про улюблених героїв дитячих книжок, які вплинули на їх життєвий та професійний вибір. Сьогодні, у стрімкий час інформаційних технологій,  ця робота особливо актуальна.  
 Погожого  весняного дня, 7 квітня, до нас завітали п’ятикласники Скадовського навчально-виховного комплексу «Академічна гімназія». Вони і стали першими учасниками акції.
 Про свої дитячі літературні уподобання розповіла п’ятикласникам начальник відділу культури, молоді  та спорту Скадовської
райдержадміністрації О.В. Миронець. Вона згадала, як у її родині завжди цінували книгу, як власним прикладом батьки, сільські інтелігенти, привчали її з братом до читання. Це суттєво допомогло у професійному самовизначенні та становленні її особистості. Ольга Василівна процитувала для дітей рядки з поезії Івана Яковича Франка «Каменярі», які стали її життєвим кредо.
     Щирим та безпосереднім був у спілкуванні з юними читачами заступник міського голови А.Г. Розумний. Анатолій Григорович проникливо прочитав дітям вірш місцевого поета Федора Бабича «Вишеньки червоні», розповів про роботу апарату міської ради, а також  про те, як читання допомогло йому стати успішним у житті.  
 Свої поради щодо дитячого читання висловив учням відомий краєзнавець, автор багатьох книжок із історії Скадовщини, директор Центру дитячої та юнацької творчості О. М. Лиховид. Він розповів дітям про свої цікаві дослідження минувшини Таврійського краю, про відкриття невідомих сторінок його історії. Олег Миколайович із особливим хвилюванням прочитав учням свій  улюблений вірш – поезію Василя  Симоненка «Ти знаєш, що ти -  людина?..» і порадив ніколи не залишати читання. 
Директор КЗ «Скадовська ЦБС» О. М. Малашкова поздоровила п’ятикласників зі святом Благовіщення та поділилася із ними
 своїми незабутніми враженнями від прочитаного в дитинстві. Оксана Миколаївна подарувала дітям книги місцевих поетів Лесі Височанської та Володимира Завгороднього і запросила частіше приходити  до затишних залів бібліотек Скадовська.
На згадку про незабутню зустріч наші юні волонтери подарували дорослим  цікавим співрозмовникам оригінальні закладки для книжок, виготовлені вихованцями Зразкової художньої студії «Палітра» та учнями Скадовської загальноосвітньої школи №2.
 П’ятикласники  були щиро вдячні відомим скадовчанам за те, що вони знайшли час для спілкування із ними. Діти  висловили надію на подальші зустрічі у подібному форматі. Отже, акція «Скадовськ читає дітям» триває!












Немає коментарів:

Дописати коментар