суботу, 23 квітня 2016 р.

БАЖАНА ПЕРЕМОГА

     

        Дитяча книга – надійний засіб формування внутрішнього світу дитини. Мати прихильне до книги молоде покоління – принципове завдання не тільки  бібліотекарів, освітян,  а й держави в цілому. Великої популярності в Україні серед юних шанувальників книги набув конкурс на звання найкращого читача.  Він допомагає формувати серйозних, вдумливих читачів і дає самим учасникам незабутні враження. 

       21 квітня усіх переможців районного етапу конкурсу на звання найкращого читача 2016 року «Велика книга читацьких рекордів»  на фінальних перегонах гостинно приймала Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки. Всього на них завітало тридцять учасників з усіх районів області. Скадовщину  цього року  представляли    учні  міської  загальноосвітньої школи №3 - це шестикласниця Люба Хандусь та учень сьомого класу Андрій Уманський, яких одностайним рішенням журі районного етапу конкурсу визнано кращими читачами  у своїх вікових категоріях.

        Першим випробуванням стали тести за творами української та світової літератури. Свої есе, підготовлені вдома,  юні читачі  надали поважному журі ще на стадії реєстрації. Тематика  цих творів була різноманітною:  враження  щодо прочитаної книги, важливості  читання в житті людини,  а також значимості бібліотеки та професії  бібліотекаря в сучасному суспільстві.  За результатами  участі читачів в обох  видах змагань  члени журі і мали зробити свій  вибір. Поки члени журі радилися, всі учасники конкурсу стали учасниками флешмобу  «Будь патріотом – читай українське!»  Він пройшов перед будівлею бібліотеки і став лейтмотивом святкового фіналу.

     Церемонія нагородження стала по-справжньому щирим і неповторним дійством з ігровими та пізнавальними моментами. І ось настала хвилююча мить.  Перше місце серед семикласників посів Андрій Уманський. Він отримав Почесний диплом переможця та набір нових книг вітчизняних авторів. Це результат копіткої роботи як самого учня, так і бібліотекарів, які допомагали йому зорієнтуватись у безкрайому морі української  та світової дитячої літератури. В середині травня Андрій разом із переможцем серед шестикласників представлятиме Херсонщину на заключному етапі - Фестивалі дитячого читання «Книгоманія» у Львові. Подяку від організаторів за плідну роботу з читачами та сертифікат на отримання нових книг отримав і педагогічний колектив Скадовської загальноосвітньої школи №3.



Усі учасники обласного фіналу стали його дипломантами. Крім того, кожна бібліотека отримала в подарунок збірник «Пелюстки для Ліни», до якого увійшли  твори  лауреатів та учасників І та ІІ обласних фестивалів виконавської майстерності «Поетичний камертон Ліни Костенко». В ньому представлені і вірші скадовських юних поетес.

       А завершився конкурс цікавим пошуковим квестом,  екскурсією по місту Херсону та покладанням квітів до пам’ятника Героям Небесної Сотні.

Немає коментарів:

Дописати коментар