суботу, 2 квітня 2016 р.

УКРАЇНСЬКИЙ СМІХОТЕРАПЕВТ

 
 
        Тиждень дитячого читання -  це своєрідна акція з популяризації надбань національної та світової культури, яка сприяє поглибленню і розширенню читацьких інтересів і значення якої важко переоцінити. 
         Одним із найяскравіших представників самобутньої вітчизняної літератури є відомий гуморист, справжній український сміхотерапевт Павло Прокопович Глазовий.  А тому саме 1 квітня, у Міжнародний день сміху, бібліотекарі книгозбірні для дітей вирішили влаштувати чемпіонат серед учнів 6-9 класів  на найкращого читця його гуморесок. Цікаво, що взяти участь у ньому погодились в основному  хлопці.
         Перед початком заходу  ознайомилися з відеоматеріалами, що демонструють майстерне читання гуморесок видатними українськими майстрами слова - Анатолієм Литвиновим, Андрієм Совою, Анатолієм Паламаренком.  Це надихнуло юних учасників і додало їм упевненості у собі. А провести конкурс вирішили біля виставки книг видатного гумориста, яка носила назву «Павло Глазовий – український сміхотерапевт». Після розповіді про нелегкий життєвий шлях Павла Прокоповича та  презентації  виставки його видань конкурс розпочався. Передати колорит українського гумору голосом, мімікою та жестами намагались усі учасники. Інтонації   конкурсантів були щирими та неповторними. Після кожної гуморески як самі гумористи-початківці, так і глядачі не могли стримати сміху. Проте найпереконливішими у своєму виконанні виявилися Павло Іордан,  Микола Дудченко та Ілля Онопрієнко. Вони і отримали призи –оригінальні барвисті закладки для книг. Всі учасники були відзначені солодкими подарунками. 
       Хвилини позитивного настрою промайнули непомітно. Після заходу його учасники не поспішали розходитися - спілкувались про те, який талановитий, самобутній  та творчий наш український народ, що гумор – це найкоротша відстань між людськими душами, шлях до подолання всіх непорозумінь. Тож сміймося на здоров’я!        


Немає коментарів:

Дописати коментар