вівторок, 3 червня 2014 р.

Дитина має право на любов

 У перший літній день у всьому світі відзначають добре і радісне свято – День захисту дітей.   У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права  дитини. З 27 вересня 1991 року для України  набула чинності Конвенція Організації Об’єднаних Націй про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов’язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля та відпочинок. В Україні цей день відзначають з 1998 року.
Дитинство – це чудова пора сподівань на прекрасне життя та здійснення мрій.  Адже саме в дітях ми хочемо бачити щасливе майбутнє. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край. У малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх прав повинен стати одним із найголовніших наших обов’язків.
02 червня у Скадовській  центральній бібліотеці для дітей було дуже гамірно. Ми  вирішили  привітати користувачів нашої бібліотеки з цим святом і зробити цей день надзвичайно яскравим, барвистим, наповненим масою позитивних емоцій.






Спочатку до нас завітали  учні 4-х класів Скадовської ЗОШ № 3 для яких було проведено ігри, конкурси, розваги. З цікавістю діти подивились мультфільм «Каю у бібліотеці» та ознайомилися з книжковою виставкою-цікавинкою  «Новинки нашої бібліотеки». Потім до нас завітали  наші підшефні – учні  початкових класів  Хатківської школи, для яких було підготовлено багато цікавих сюрпризів. Ми відвідали Скадовський  районний історико-краєзнавчий музей. Працівники провели екскурсію по залах музею, які висвітлюють різні періоди історії розвитку Скадовського краю з давніх часів і по сьогоднішній день, а також розповідають про його етнографічні, національні традиції.



Особливе захоплення викликав у дітей зал природи, вони роздивлялися тварин, птахів та рослини і дізналися багато цікавого, а ще  отримали масу задоволення. Не менш дивовижною та захоплюючою  виявилась екскурсія по бібліотеці. Ніхто не пішов з порожніми руками, діти отримали книжки, буклети про бібліотеку, а ще багаж знань та яскравих емоцій.





А наостанок ми з малечею відправились у парк атракціонів.


 Свято вдалося. На закінчення діти пригостилися солодощами і задоволені повернулися до школи. Але на цьому Свято дитинства не завершується, адже попереду найулюбленіша пора усіх школярів – літні канікули. Проте, книга влітку не відпочиває, так само, як і бібліотека. Отож, чекаємо на вас щоднини, окрім суботи. Проводьте з користю свій вільний час. Слідкуйте за анонсами та беріть участь у різноманітних творчих акціях.





Немає коментарів:

Дописати коментар