понеділок, 23 червня 2014 р.

Чорний світанок

          Недільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу — Велика Вітчизняна, яка забрала життя кожного п'ятого співвітчизника. День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи.  Чим далі в історію відходять грізні роки Великої Вітчизняної війни, тим глибше і повніше розкривається перед теперішнім поколінням титанічний подвиг нашого народу, який мобілізував усі сили і засоби на відсіч агресорові.




Цьогоріч на годину пам’яті «Чорний світанок» до нашої бібліотеки завітали учні пришкільного табору  з села Шевченко.  Година  спогадів нікого не залишила байдужим … Діти  поділилися відомостями про війну, про своїх родичів, які не повернулися з війни і тих, яким пощастило залишитися живими після страшних випробувань вогнем і кулею, про цінність листів з фронту, зачитували цитати з цих листів, ділилися думками.  А ще присутні почули розповідь про страшні події Великої Вітчизняної війни, ті звірства, які чинили фашисти на нашій землі та події  які відбувалися в їхній місцевості, а саме про подвиг  Омеляна Юхимовича Гірського та Олександра Карповича Ладичука.




Зі  жвавим інтересом  переглянули книги  на книжковій виставці «Прочитай книгу про війну», на якій представлена література по темі, зокрема краєзнавчого характеру, яка  допоможе користувачам стати мостом між героїчним минулим і сьогоденням, між батьками і дітьми, дідами і онуками і допоможе  зрозуміти події того часу.   
Цей скорботний день ще раз змушує всіх нас постійно пам'ятати про ту дорогу неоплатну ціну, яку заплатив наш народ  за перемогу над фашизмом.

Немає коментарів:

Дописати коментар