четвер, 14 лютого 2019 р.

Кохаймо солов’їною!


14 лютого, коли увесь світ святкує День Святого Валентина та Міжнародний день дарування книжок, Скадовськ приймає обласний бібліомарафон «Мова єднання».


Цей марафон, ініційований Херсонською обласною бібліотекою для юнацтва ім. Б. А. Лавреньова, стартував 22 січня 2019 року з метою всебічного розвитку і функціонування української мови як державної у всіх сферах суспільного життя, посилення її консолідуючої ролі у зміцненні державної єдності, враховуючи необхідність захисту мовно-інформаційного простору, підтримки розвитку національної культури та під гаслом «Українська мова – символ єднання нації».


Термін його проведення визначений важливими датами. 22 січня святкується  День Соборності України, встановлений на честь  проголошення Першої Незалежності УНР (22 січня 1918 року) та Акту злуки УНР і ЗУНР 22 січня 1919 року. Це свято –  нагадування про те, яких зусиль та жертовності коштувало об’єднання українських земель, що невпинно намагалися розділити та привласнити як зі Сходу, так і з Заходу. Сьогодні ж ми бачимо, наскільки важливим було це нагадування. 21 лютого – Міжнародний день рідної мови, запроваджений рішенням ХХХ сесії Генеральної конференції  ЮНЕСКО у 1999 році з метою захисту мовної й культурної багатоманітності.
Так склалося, що в українській державі і саме на Херсонщині українська мова потребує турботи, відродження і популяризації.


Скадовська центральна бібліотека для дітей теж вирішила приєднатися та провела акцію у Скадовській ЗОШ №3 «Кохаймо солов’їною». Бібліотекарі Гребень Галина Сергіївна та Боднарюк Марія Сергіївна провели опитування на знання цікавинок та особливостей української мови. Також бібліотекарі роздрукували пам’ятку «Про кохання українською мовою» і дарували усім бажаючим.



Не оминуло опитування і перехожих.

Чудовий день, сповнений позитивних вражень та нових знайомств. Запрошуємо до нашої бібліотеки усіх бажаючих. Вивчайте українську мову, читайте рідною мовою та кохайте солов’їною.

Немає коментарів:

Дописати коментар