вівторок, 15 січня 2019 р.

"Смачні" казки для малечі!


15 січня до вихованців старшої групи дошкільного виховного закладу «Теремок» з бібліовізитом завітала бібліотекар абонементу дошкільного та молодшого шкільного віку Марія Сергіївна Боднарюк.


Вона принесла нові книжечки на обмін та підготувала для малечі цікаві завдання, огляд останніх періодичних видань, познайомила їх з чудовою збіркою казок «Зварю тобі борщику», автор яких українська письменниця Зірка Мензатюк. 


Казки в цій книжечці дійсно дуже смачні, про традиційні українські страви: вареники, млинці, голубці, пампушки та інші, з нашого святкового та повсякденного столу. 
В книзі присутні персонажі народного фольклору: відьма, змій, вовк, що вже знайомі по народним казкам. Овочі та страви оживають в книзі, так само як і Івась та Оленка вони повноцінні герої казок. Хіба що вареники з млинцями не розмовляють, а ось капуста, квасолька, бурячок, чи узвар з пампушками любителі поговорити, а голубці ще й літають. 
В книжечці справжнє українське меню: казки «Борщ», «Каша», «Картопля», «Вареники», «Яєчня», «Голубці», «Млинці», «Полуниці», «Ковбаса», «Узвар». 


Вибирайте, що кому до вподоби і мерщій до бібліотеки читати цю «смачну» книжечку.

Немає коментарів:

Дописати коментар