четвер, 22 березня 2018 р.

ТИЖДЕНЬ ДИТЯЧОГО ЧИТАННЯ РОЗПОЧАЛИ З ТВОРІВ ПРО КОТІВ

Ще 1 березня, у Всесвітній день кішок, Скадовська центральна бібліотека для дітей оголосила  конкурс на кращий  дитячий малюнок кота чи  світлину з домашнім  улюбленцем.
 І сьогодні, 22 березня, під час  пізнавально-ігрового  заходу «Веселий воркотун», що проходив у книгозбірні в рамках тижня дитячого читання,  учні 6-В класу Скадовської загальноосвітньої школи №3 голосуванням визначили переможця фотоконкурсу.  Найбільше симпатій глядачів отримала світлина кішки Аліси, на якій гімназисткою Ємельяновою Катериною  майстерно зафіксовано момент поведінки  пухнастої улюблениці.
Вітаємо Катерину з перемогою і даруємо корм для  її киці.
А для шестикласників  бібліотекар Свашенко Валентина Володимирівна підготувала дуже багато цікавої інформації про цих   красивих і деякою мірою містичних тварин.
Валентина Володимирівна підійшла ґрунтовно і всебічно до визначення  місця, яке посіли коти в мистецтві та літературі,  ознайомила присутніх на заході учнів 6-В класу Скадовської ЗОШ №3 із міфологією прадавнього Єгипту, звичками, особливостями  кішок та повір’ями про цих тварин.
Кіт  часто ставав персонажем віршів, оповідань, романів, казок. Бібліотекар читальної зали  зробила бібліографічний огляд літератури, представленої на книжковій виставці «Котовасія», презентувала унікальні видання, які дають уявлення читачам про те, якою бачили кішку письменники та  живописці різних країн та епох. Валентина Володимирівна запропонувала шестикласникам  прочитати казку «Кішка, яка гуляла сама по собі» Редьярда Кіплінга, оповідання «Чорний кіт» Едгара По, казки «Кіт у чоботях» Шарля Перро, «Джельсоміно в Країні Брехунів» Джанні Родарі, де є Кішка-Кривоніжка, оповідання «Королівська Аналостанка» Е. Сетона-Томпсона, повість «Шамайка» Юрія Коваля,  новелу «Кіт усередині» Вільяма Берроуза, казку Льюїса Керролла «Аліса в країні Чудес», де  одним із персонажів є Чеширський кіт. Після цього діти прослухали авторську пісню Володимира Висоцького «Чеширський кіт».


Із цікавістю шестикласники  ознайомилися із різноманіттям порід кішок, які захоплюють своєю граційною та загадковою натурою.
Діти згадали про цих норовливих тварин багато  загадок, прислів’їв та крилатих висловів, розповіли про кумедні ситуації, в які потрапляли їхні улюбленці.
Валентина Володимирівна розповіла дітям про театр кішок відомого клоуна Юрія Куклачова.  Присутні на заході мали можливість переглянути відео із цирковими номерами пухнастих артистів театру.
Діти  із задоволенням відгадували назви мультфільмів про котів за їх уривками, підспівували відомі з дитинства пісеньки мультиплікаційних героїв.
У кінці учасники заходу отримали дбайливо виготовлені волонтерами бібліотеки закладки для книг у вигляді силуетів чорних кішок.
Захід пройшов у веселій атмосфері, залишивши по собі позитивний настрій та яскраві враження.








Немає коментарів:

Дописати коментар