вівторок, 27 червня 2017 р.

З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ


    
    Усе у Всесвіті, у природі, в окремій державі підкоряється певним законам та існує за своїми правилами. Є закони Божі, закони природи і закони держави. Важко жити, працювати і творити в хаосі, безладді, за правилом «що хочу, те й роблю». І тому люди з давніх-давен почали впорядковувати своє життя.
   

    У житті нашої країни 28 червня 1996 року – визначна дата. Саме в цей день Верховною радою України був прийнятий Основний Закон держави. Цей акт закріпив незалежність українського народу, зробив його справжнім володарем суверенітету. Саме про це йшла мова в ході медіа-інформіни до Дня Конституції  «З Україною в серці, в Україні живу», яка пройшла в читальній залі нашої бібліотеки за участі юних читачів. Активними учасниками заходу стали  як скадовські діти, так і гості нашого міста.
   


    Ведуча зустрічі, завідувач бібліотеки Тамара Володимирівна Чигринова, у своїй розповіді висвітлила значення духовних законів у житті кожної людини. Діти назвали 10 біблійних заповідей, разом пояснювали їх суть, а також дізнались про першу вітчизняну Конституцію гетьмана Пилипа Орлика, яка була прийнята ще в далекому 1710 році. Увазі дітей було представлено ряд цікавих відеоматеріалів, які наочно демонстрували структуру чинної Конституції України, історію її прийняття, думки відомих українців про важливість дотримання її основних положень. Особливо зворушили юних учасників заходу відеоінтерв’ю популярного українського музиканта, фронтмена групи «Океан Ельзи» Святослава Вакарчука, який щиро висловився про необхідність берегти і примножувати духовні багатства України. Діти висловлювали своє розуміння таких важливих понять, як «патріотизм», «самовідданість», переглядали портрети людей, які залишили свій неповторний слід в історії нашої держави.
   

Учасникам зустрічі було презентовано книжкову виставку-концепцію «Сила Закону – сила держави», біля якої наш гість з Миколаєва семикласник Сергій Марінов запропонував разом заспівати Гімн України.  Це стало зворушливим моментом заходу і довело, що сучасна молодь правильно розуміє свої завдання у справі продовження тих позитивних перетворень, які відбуваються в сучасній Україні.


Немає коментарів:

Дописати коментар