середу, 19 квітня 2017 р.

ВЕЛИКОДНІ СВЯТА У БІБЛІОТЕЦІ ДЛЯ ДІТЕЙ!

Протягом двох тижнів у нашій бібліотеці  пройшов ряд заходів, присвячених одному з найшанованіших в Україні  свят - Великодню. 
9 квітня у рамках «Клубу вихідного дня» діти створювали свої неповторні писанки  з картону, кольорового паперу,  намистинок та прикрашали  великоднє дерево, яке розмістилось у читальній залі бібліотеки на весь період великодніх свят. Цього ж дня найменші наші відвідувачі дізнались про історію Великодня, ознайомились із різними техніками виготовлення  писанок та крашанок та ще багато цікавого.  





А 14 квітня відбулося оголошення результатів та  нагородження переможців другого благодійного  конкурсу нашої землячки, яка нині мешкає у Києві, Ніни Соловйової «Пиши, фантазуй, будь особливим!». Він проводився у нашій бібліотеці протягом весняних канікул. Конкурсантам запропонували спробувати свої сили в написанні та ілюструванні прозових та поетичних літературних творів: казок, оповідань, фантастичних повістей тощо. Тематика творів – весна, пробудження природи. 

В конкурсі брали участь діти віком від 9 до 13 років. Цього разу двоє дітей отримали другі преміі: Щербакова Вікторія та Мельников Віктор. Та дві треті премії: Магдій Олексій та Петровська Тетяна, Якименко Марина (дівчата працювали вдвох над конкурсною роботою).   
Інші учасники  теж не залишилися без уваги, вони одержали подяки від представника засновника конкурсу - її мами Людмили Олександрівни Євченко. 





Усі  конкурсанти  отримали  в подарунок  ще й невеличкі сувеніри,  виготовлені своїми руками в ході майстер класу.  Під чуйним керівництвом бібліотекаря Марії Сергіївни Боднарюк у дитячих руках оживали писанки-магніти з фетру, прикрашені намистинками та яскравими стрічками. Позитивним акордом зустрічі стало чаювання із солодощами,  за яке школярі були щиро вдячні організаторам.

  



На цьому благодійний конкурс Ніни Соловйової не завершується: під час літніх  канікул чекаємо на його продовження, адже у планах організаторів  надрукувати невеличку збірочку творів юних  скадовських  авторів.  
Завідувач бібліотеки для дітей  Тамара Володимирівна Чигринова  висловила щиру подяку Ніні Володимирівні та Людмилі Олександрівні за таке прекрасне починання та його гідне втілення у життя, а також  висловила готовність всебічно підтримувати і вдосконалювати його. Діти, що брали участь у конкурсі, запевнили, що влітку обов’язково стануть його учасниками знову.
Більше фотографій шукайте в нашій групі на Facebook

18 квітня у читальній залі нашої книгозбірні відбулося нагородження переможців конкурсу «Писанковий рай»  Зразкової художньої студії «Палітра», яка працює при Районному будинку культури (фото: Олексій Петрович Бєлоус). Чудова виставка малюнків та розфарбовані вихованцями писанки радували око і приваблювали увагу всіх відвідувачів  біблотеки, а тому вибрати переможців було нелегко.  Але журі під головуванням Миколи Степановича Бута, керівника студії,  до складу якого увійшли і бібліотекарі дитячої книгозбірні,  все ж змогли визначитись і обрати кращих із кращих.  Бібліотекар Марія Сергіївна Боднарюк підготувала невеличкий відео екскурс з історії писанки:  про прадавні традиції писанкарства, його витоки, значення символів та види орнаментів тощо. Діти разом із батьками  захоплено слухали цікаву інформацію. 





І ось настала  хвилююча мить. Окрім переможців, які отримали спеціальні дипломи, пам`ятні подарунки було вручено усім без винятку учасникам конкурсу. Присутнім дуже приємно було бачити серед них і зовсім юних художників, яким ледве виповнилося 5 рочків!





Нагороди  вручено,  діти щасливі і усміхнені. А це, погодьтесь, для усіх нас і є найважливішим! 











Немає коментарів:

Дописати коментар