четвер, 6 квітня 2017 р.

ФІНАЛ КОНКУРСУ "НАЙКРАЩИЙ ЧИТАЧ-2017" ВІДБУВСЯ!



         5 квітня у святково прикрашеній  актовій  залі Херсонської академії неперервної освіти відбулася церемонія нагородження переможців обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України 2017» — «Велика книга читацьких рекордів Херсонщини».
      Cкадовщину на читацькому святі цього року представляли  шестикласниця ОЗСНВК «Академічна гімназія» Катерина Єрохіна та учениця сьомого класу Лазурненської ЗОШ Дар’я Кравчук, які стали кращими на районному етапі конкурсу. В ході  фінальних перегонів на учасників чекало  тестування за творами української та світової літератури. Свої есе та матеріали персональних сторінок переможців, підготовлені заздалегідь,  юні читачі  надали членам журі ще на стадії реєстрації. Змагання було досить напруженим, адже вирішувалася доля його головного призу для двох переможців, а саме – поїздки до Львова на фестиваль дитячого читання «Книгоманія» на запрошення ГО «Форум видавців».

      
    Поки йшло тестування, бібліотекарі мали унікальну можливість взяти участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Роль дитячої книги у формуванні гармонійно-розвиненої особистості»,  яка проходить цими днями у Херсоні. Її почесними гостями стали співробітники Національної академії педагогічних наук України,  а також працівники бібліотек для дітей України, на чолі з Гордієнко Аллою Іванівною - Генеральним директором Національної бібліотеки України для дітей, Президентом Української асоціації працівників бібліотек для дітей, Президентом Національної секції IBBY України, заслуженим працівником культури України. Спілкування було досить цікавим і насиченим.

     

      І ось настала хвилююча мить. Святкова церемонія нагородження стала по-справжньому щирим і неповторним театральним дійством з ігровими та пізнавальними моментами. Її майстерно підготували і провели працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки за участі дитячих творчих колективів м. Херсона. І хоч цього року  наші учасники обласного фіналу конкурсу стали його дипломантами, вони мали прекрасну можливість ще раз перевірити свої сили на престижному читацькому форумі, а також  отримати незабутні враження від спілкування з однолітками та свята в цілому. 

 
   

     Щиро вітаємо переможців обласного етапу конкурсу – шестикласника гімназії №20 з м. Херсона  Годованюка Михайла та Катерину Плясецьку, ученицю 7 класу ЗОШ №5 м. Нова Каховка! 
    А юним читачам Скадовщини бажаємо бути наполегливими і послідовними у досягненні своєї мети. І нехай книга стане вам у цьому надійним помічником!

Немає коментарів:

Дописати коментар