середу, 24 серпня 2016 р.

«ДОПОКИ СВІТИТЬ ПРАВЕДНА ЗОРЯ - ШАНУЙМО РІДНУ УКРАЇНУ! »


          У переддень 25-річчя  Незалежності України  працівники Скадовської центральної бібліотеки для дітей провели зі своїми читачами бесіду про минуле нашої країни, її історію. 
Щоб почувати себе народом, слід знати історію своєї Батьківщини. Відомий український письменник і кінорежисер Олександр Довженко говорив: «Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців». Без минулого немає майбутнього. А минуле – це досвід, який ми переймаємо у своїх батьків, дідів, у свого народу. 
       Багатющим джерелом відомостей про історію українського народу є казки, легенди т а перекази. Багато з них були зібрані й упорядковані дослідниками усної народної творчості. У цих усних пам'ятках – дотепна думка простої людини, своєрідна оцінка нею історичних подій, явищ та  постатей.
       
Бібліотекар книгозбірні Свашенко Валентина Володимирівна презентувала постійним читачам збірник українських переказів, упорядкований львівським дослідником В.Возняком, видання давньоукраїнських міфів та легенд, що їх реставрував відомий письменник Сергій Плачинда. Коротко, але яскраво виклав українську історію для просвіти рідного народу видатний письменник і політичний діяч, перший Президент України Михайло Грушевський, від дня народження якого у нинішньому році виповнюється 150 років. Його унікальна  книга про невмирущі сторінки нашої минувшини є в дитячій книгозбірні, і з нею можуть ознайомитись усі бажаючі. Також бібліотекар представила увазі читачів й іншу історичну, документальну, науково-пізнавальну та  довідкову літературу про нашу Батьківщину, її багатовікову історію, культуру, тернистий шлях державотворення та  народні традиції. Бо свідомість і культура беруть початок у шанобливому ставленні кожної людини до свого народу та його історії.

        На зустріч із дітьми завітав учитель історії міської загальноосвітньої школи №3 Сирота Михайло Вікторович. Його розмова з читачами про сьогодення нашої країни, причини окупації територій України і шляхи виходу з політичної та  економічної  криз була жвавою і відвертою. «Від вас залежить, яким буде за день завтрашній. Ви повинні гарно вчитися і в майбутньому зробити все, щоб українці жили в мирі й достатку, а наша держава була сильною і не від кого незалежною», - наголосив історик. 








Немає коментарів:

Дописати коментар