понеділок, 8 серпня 2016 р.

Літературний вернісаж "Цей дивовижний світ поезії"

Наприкінці липня працівники комунального закладу  "Скадовська ЦБС"  створили справжню казку для своїх юних гостей. У рамках підготовки роботи "Центру європейського інформування" відбувся вернісаж поетичних читань молоді. Він проходив у два етапи:  I - "Казковий світ поезії", II - "Фантастичний світ поезії". У  I етапі діти вирушили стежками європейських літературних казок, відвідали п'ять країн, де народилися найвідоміші казкові персонажі. 
Оцінювало літературні читання казкове журі: Снігова і Червова королеви та хрещена Попелюшки.Усі присутні мали змогу насолодитись виступами двадцяти юних читців, лунали натхненні слова Тараса Шевченка, Ліни  Костенко, а  також  власні вірші учасників.







У  II етапі разом з дітлахами організатори вирушили країнами Євросоюзу, щоб дізнатись, які ж дивовижні світи приховані в художній літературі цих країн. 

П`ять зупинок, п`ять країн і такі величні імена, як Джон Рональд Руел Толкін, Дж. К. Ролінґ, Клайв С. Льюїс, Корнелія Функе та Сергій та Марина Дяченки.
Цього разу  літературні читання оцінювало фентезійне журі: Біла чаклунка Джадіс ("Хроніки Нарнії"), золота Зірка ("Зоряний пил") та Малефісента ("Спляча красуня").







Учасники своїми виступами довели, що ми – справжні українці, європейці, які вміють красиво, артистично декламувати вірші, присвячені вічним людським цінностям та нашій рідній Батьківщині. Молодь підготувала різні за тематикою поезії, дуже зворушливими і щирими виявилися авторські вірші. За натхненне виконання та участь у бібліотечних читаннях кожен юний декламатор був відзначений дипломом та подарунком на згадку про цю зустріч та наше місто.
Захід закінчився на теплій ноті  -  приємним спілкуванням організаторів та учасників, а  також  чергою охочих зробити селфі з членами журі.









Немає коментарів:

Дописати коментар