четвер, 22 січня 2015 р.

Про зимуючих птахів для дорослих й дітлахів

Надворі зима. Холодно. Зупинилося море. Застигла земля. Зима не тільки холодна, а й голодна. Особливо для наших пернатих друзів – пташок. Ось у ці скрутні часи для птахів на допомогу повинні прийти і дорослі, і діти. Якщо кожна школа, дитячий садочок поставить хоча б одну годівницю, то всі птахи будуть забезпечені кормом.
«Допоможемо птахам взимку, а вони віддячать нам влітку!» –  під таким гаслом у нашій бібліотеці пройшла зустріч з дошкільнятами. Ми разом вирушили у подорож, під час якої познайомилися  із видами зимуючих птахів нашої місцевості, вивчали їх особливості, з’ясовували, які годівниці потрібно виготовляти для пернатих друзів.


Маленькі читачі  активно відповідали на каверзні запитання вікторини  «Впізнай птаха за словесним описом»,  приймали участь у грі  «Крилаті друзі» і «Мерщій до годівниці».


Діти зрозуміли, що веселі маленькі гості не змусять себе довго чекати.  А в подяку за частування покажуть різні трюки: перекидання вниз головою, скік вбік, веселе цвірінькання. Тож закликаємо всіх не байдужих: «Допомагайте  пернатим друзям взимку! Запрошуйте цих милих і кумедних пташок до себе в гості, щоб помилуватися ними та  досита нагодувати їх у цей важкий зимовий період!»

Немає коментарів:

Дописати коментар