суботу, 19 травня 2018 р.

Ніч в музеї інтригує...



 «Ніч музеїв» — міжнародна акція, що дозволяє оглянути  експозиції вночі, зазвичай приурочена до Міжнародного дня музеїв. У цю ніч більшість музеїв відкрита для відвідувачів після заходу сонця й майже до ранку. Головна мета акції — показати ресурс, можливості, потенціал сучасних музеїв, залучити до музеїв молодь.
Скадовський краєзнавчий музей розташований в архітектурній пам’ятці початку ХХ століття «Будинку з колонами».  Саме тут відчуваються чари історії. Цього року  театралізоване дійство відбувалося під відкритим небом, на центральних східцях, що ведуть до музею.
Працівники закладу культури відтворили атмосферу кінця ХІХ ст., створили реалістичний інтер’єр  музичної вітальні родини Скадовських.
Роль Марії Олександрівни Скадовської  в театралізованій постановці зіграла бібліотекар Марія Сергіївна Боднарюк. ЇЇ партнером  під час виступу був Олег Юрійович Попов, який перевтілився в засновника нашого міста Сергія Балтазаровича Скадовського.
До участі в постановці уривка з «Морської повісті» Давида Бурлюка запросили й  бібліотечних волонтерів: Анастасію Пендак (на  роль Піску), Владиславу Слюсар ( на роль Калюжі, вона ж і Море), Ангеліну Губарєву (на роль Мушлі) та Іллю Берділу. Галина Сергіївна Гребень, їх керівник, створила цікаві образи та аксесуари для виступу дітей.

Дякуємо колективу музею за чудовий та інтригуючий вечір, за можливість долучитися до таємничої містерії «Ніч у музеї».






Немає коментарів:

Дописати коментар