пʼятницю, 24 березня 2017 р.

НАТХНЕННІ ЛІНОЮ

    Вже третій рік поспіль на теренах Херсонщини проходить обласний фестиваль виконавської майстерності «Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви».  Основна мета цього унікального, єдиного в Україні заходу, -  це презентація та всебічна популяризація творчості нашої видатної сучасниці, поетеси світового масштабу. 
      23 березня юні шанувальники творчості Ліни Василівни Костенко, переможці районного етапу Фестивалю,  взяли участь у його підсумкових заходах. Звичайно ж, заповітним бажанням кожного учасника було увійти до програми святкового Гала-концерту. В обласному етапі Фестивалю взяли участь понад 200 учасників, і переважна більшість із них – це діти та підлітки шкільного віку. 
     Фестивальні майданчики відбіркового етапу було розгорнуто безпосередньо в Херсонському музичному училищі та в обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки. З 9-ї години ранку члени компетентних журі переглядали виступи учасників, кращі з яких увійшли до програми Гала-концерту. На юних поетів перед виступами чекала автограф-сесія відомого херсонського поета, лауреата Шевченківської премії в галузі літератури Анатолія Кичинського. Діти з цікавістю слухали його вірші, мали можливість поспілкуватися з автором, зробити спільне фото напам’ять, а також придбати збірки його поезій.  
    
                           

        




    Усі скадовські конкурсанти в категоріях «автори віршів», «вокалісти» та «художники» показали високі результати і були нагороджені дипломами учасників цього мистецького свята, а лауреати Фестивалю, окрім права виступити в Гала-концерті і почути бурхливі оплески кількох сотень глядачів, отримали ще й заслужені нагороди – дипломи та пам’ятні подарунки – збірки творів Ліни Костенко. Цьогоріч дипломом  лауреата Фестивалю відзначена і наша талановита землячка – учениця міської загальноосвітньої школи №2 Ніка Голуб. Вона стала однією з кращих у категорії «читці-декламатори». Гала-концерт лауреатів відбувся на святково прикрашеній сцені Херсонського музичного училища і став по-справжньому незабутнім дійством для усіх учасників та глядачів. 



    В ході свята працівниками обласної бібліотеки було урочисто оголошено старт Всеукраїнського тижня дитячої книги на Херсонщині, а також презентовано його програму в обласній книгозбірні.

     





     





    Третє мистецьке свято поезії, музики і живопису закінчилось, залишивши по собі теплі і щирі спогади. Відтепер воно стане щорічним, адже з кожним роком його учасниками стає все більше шанувальників творчості Ліни Костенко.
     Здрастуй, Фестиваль – 2018!

Немає коментарів:

Дописати коментар