понеділок, 3 квітня 2017 р.

ЗІРКОВИЙ ЧАС ЮНИХ ЧИТАЧІВ

     
   
      Вже тринадцятий рік поспіль в дитячих бібліотеках проводиться Всеукраїнський конкурс на звання найкращого читача, до якого долучається все більше і більше учасників. Він дає можливість юним читачам здобути перемогу не стільки завдяки особливим талантам і здібностям,  скільки завдяки систематичному читанню.  Всього у Конкурсі за роки його проведення взяло участь понад 710 тисяч школярів з усіх областей України. А на фестивалі «Книгоманія» у Львові побувало вже близько 700 переможців.  Минулого року Херсонщину на заключному, всеукраїнському, етапі у Львові представляв учень Скадовської загальноосвітньої школи №3 Андрій Уманський.

      
   31 березня у затишній читальній залі  Центральної бібліотеки для дітей пройшов  районний етап обласного конкурсу на звання найкращого читача «Велика книга читацьких рекордів Херсонщини». У конкурсі змагалися найактивніші та найзавзятіші читачі,  учні 6 -7 класів, які стали переможцями у шкільному етапі.  За звання «Найкращий читач Скадовського району» змагалися 17 учасників із 13 навчальних закладів району.  

      
     Бібліотекарі підготували для юних гостей пізнавальну вступну частину, яка висвітлювала значення книги і систематичного читання для формування  особистості людини, досягнення нею життєвого успіху. Зокрема, їх увазі була представлена серія записаних напередодні цікавих відеоінтерв’ю зі знаними та успішними скадовчанами.  Дітям цікаво було дізнатись про думки відомих краян щодо важливості читання в дитинстві та їх літературні смаки і вподобання.   
     Конкурсанти виступали в костюмах літературних героїв, презентували намальовані до книжок малюнки, альбоми, декламували власні вірші та навіть інсценували уривки з улюблених творів. За ходом конкурсу слідкувало компетентне журі, якому нелегко було визначитися з переможцями, адже кожен виступ був гідний перемоги. Організатори не залишили поза увагою жодного з талантів  юних учасників – чи то артистизм та експресивність виступу, чи філософський підхід, чи вміння  завоювати глядацькі симпатії. Проте основною дійовою особою на конкурсі була, звичайно ж, її величність Книга. 

  

   В ході конкурсу юні читачі продемонстрували неабияку читацьку активність, вміння аргументовано і стисло висловлювати свої враження від улюбленої книги, високий рівень ерудиції та артистизму. Вони старанно підготувались до презентації книг, продемонструвавши ґрунтовні знання сучасної української прози для дітей та творчий підхід до підготовки виступу.    Учасники так щиро та довірливо відкривали свої думки з приводу прочитаного, що  змагання перетворилося у справжнє  свято спілкування  про найцікавіші  для дітей літературні твори.           
     
 
     

       За результатами творчого змагання члени  журі  в ході обговорення визначили найкращих читачів Скадовського району.  Ними стали: серед  шестикласників – Катерина Єрохіна,  учени-ця Опорного закладу – Скадовський навчально-виховний комплекс «Академічна гімназія», а Дар’я Кравчук із Лазурненської ЗОШ  виборола перше місце серед учнів сьомого класу. Саме вони представлятимуть  наш район на наступному етапі конкурсу, який відбуде-ться  5 квітня у в Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки. 
       Журі також відзначило Дипломами ІІ та ІІІ ступенів і тих учасників, які зовсім трошки поступилися беззаперечним переможцям, але підкорили присутніх своєю начитаністю та оригінальним підходом у підготовці свого виступу: шестикласників Гритчину Олену(Улянівська ЗОШ), Блідну Владу(Благодатненська ЗОШ), Cавченко Анну (Скадовська ЗОШ №3), Белєвцову Дар'ю(Скадовська ЗОШ №2), Жакоміну Діану(Новомиколаївська ЗОШ), а також учнів сьомого класу - Хандусь Любов(Скадовська ЗОШ №3) та Мурзака Данила(ОЗСНВК "Академічна гімназія"), 
    Читацьке свято відбулося! Щиро вітаємо усіх учасників та переможців і бажаємо віри у власні сили та нових творчих злетів!


Немає коментарів:

Дописати коментар