пʼятницю, 10 березня 2017 р.

НА ВІЧНІМ ШЛЯХУ ДО ШЕВЧЕНКА

   
       
      Чимало наших співвітчизників прославили імʼя України своєю творчою працею як у рідній землі, так і по всьому світу. Та є серед українців постаті, велич яких не може поміститися у рамки національного буття – постаті світового, планетарного масштабу, які є скарбом усієї людської цивілізації. Їх називають пророками, велетами духу, людьми, народженими згори, тими, що отримали найвище Боже одкровення.  Серед них одне з чільних місць посідає  Тарас Григорович Шевченко.
      У ці березневі дні ми знову і знову згадуємо великого сина нашого народу. 203 роки минуло від дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово - слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі. Вся творчість Шевченка вчить жити по правді, бачити красу людини в її душевному благородстві й готовності робити іншим добро.
    На вшанування творчої спадщини Великого Кобзаря 10 березня працівниками Центральної бібліотеки для дітей було проведено поетично-літературну годину «Пізнаючи Шевченка, пізнаємо світ». Гостями книгозбірні цього разу стали учні  міської загальноосвітньої школи №2, які завітали до нас разом із своїм шкільним бібліотекарем Вікторією Володимирівною Фоменко. 
     Юні шанувальники творчості Тараса Шевченка здійснили віртуальну подорож сторінками його життя та творчості, дізнались про найтрагічніші сторінки Кобзаревої долі, про силу духу поета на нелегкому шляху до визнання. Ведуча заходу, завідувач бібліотеки Тамара Володимирівна Чигринова,  розповіла також про вшанування творчої спадщини видатного українця у світі. «Шевченкове слово має бути орієнтиром для вас на життєвих дорогах, і ми всі маємо знати твори поета і вміти читати їх напам’ять, адже це те цілюще джерело, яке живить наші душі, дає наснагу і бажання змінюватись»,- зазначила бібліотекар.   В ході заходу звучала поезія Великого Кобзаря як у виконанні працівників книгозбірні, так і юних учасників зустрічі. Діти виразно і проникливо декламували  улюблені вірші поета, висловлювали свої думки, ділилися враженнями про свої перші знайомства з творами видатного українця. Усім присутнім було презентовано книжкову виставку-вшанування «Єднаймо душі словом Кобзаря». 

    «Я часто думаю про те, якою неординарною, всебічно обдарованою був Тарас Шевченко, і  перечитую улюблені вірші. Вони про нас, наш народ і Україну, сповнені безмежної любові до рідного краю,» - із вдячністю організаторам  зазначила наостанок одна з юних учасниць зустрічі.  


Немає коментарів:

Дописати коментар