середу, 22 березня 2017 р.

Коментоване читання казки Лани Ясинські "Ромашкова фея та кіт"



      21 березня до Центральної бібліотеки для дітей завітали учні 4-Б класу СНВК «Академічна гімназія». Вони прийшли не з пустими руками, а принесли у дарунок книги, що незабаром поповнять фонд бібліотеки. 
У свою чергу бібліотекар Марія Сергіївна Боднарюк познайомила школярів з творчістю херсонської казкарки Лани Ясинські.
Економіст за освітою, вона деякий час працювала вихователем у дитячому садку. Там, надихнувшись спілкуванням із малюками, відкрила в собі письменницький талант. Вона подарувала дітям добрі, розумні й повчальні оповідання та казки: «Валізка Дружби», «Ромашкова фея та кіт», «Чого бояться дракони?», «Чарівна пір'їнка». 
     Лана спочатку  писала казки для своєї донечки, але вони виявилися цікавими й для інших дітей  та навіть для дорослих, котрі розгледіли у них життєву філософію та мудрість, втілену в алегоричних образах казкових персонажів.

Маленькі гімназисти з захопленням слухали історію «Ромашкова фея та кіт». Це казка для дітей молодшого шкільного віку, видана двома мовами – українською та російською. Хлопчики й дівчатка навіть намагалися продовжити самостійно сюжет твору. Можливо, після знайомства з творчістю Лани дехто з школярів знайде і у собі прихований талант письменника ;)




 

Немає коментарів:

Дописати коментар