понеділок, 3 лютого 2020 р.

Читаємо вголос!

Вже протягом 11 років у різних країнах світу відзначається Всесвітній День читання вголос. Учасники акцій, присвячених цьому дню, обирають книжку на свій смак, знаходять зацікавлену аудиторію і просто читають вголос. Цю ініціативу вже підхопили мешканці 173 країн. Цьогоріч День читання вголос припадає на середу 5-го лютого.

Свято спрямоване на те, щоб спонукати молоде покоління до читання книжки вголос разом із другом або друзями, обговорювати зміст твору, ділитися враженнями та думками стосовно прочитаного. В цілому, свято має надихати дітей і дорослих просто більше читати і спілкуватися між собою.
Скадовська центральна бібліотека для дітей запросила 02 лютого на зустріч бібліотечних волонтерів учасницю «Книгоманії-2020» від Скадовської ЗОШ №3 ученицю 7-В класу Соколову Юлію.
Вона розповіла про книжки, якими захоплюється та, зокрема, про ті, які обрала для відгуків у читацькому щоденнику.
Усі присутні читали у голос уривки з улюблених книжок, обговорювали сучасні сюжети та жанрове різноманіття дитячої та підліткової літератури.


Наша бібліотека запрошує усіх долучитися до святкування Всесвітнього дня читання вголос і нагадує, що це можна зробити за допомогою 4-х простих кроків:
·        Оберіть книжку.
·        Знайдіть зацікавленого друга/друзів.
·        Читайте вголос.
·        Сфотографуйте найцікавіші моменти з заходу та розмістіть фото у соціальних мережах із мітками #WorldReadAloudDay #Всесвітній_день_читання_вголос #Читаємовголос

Немає коментарів:

Дописати коментар