суботу, 26 жовтня 2019 р.

Закреслили поезію!

 24 жовтня до Скадовської центральної бібліотеки для дітей на бібліотечний урок завітали учні старших класів спеціалізованої ЗОШ «Академія творчості».

Працівники закладу розповіли дітям про цікавинки та складності бібліотечної справи, познайомили з роботою каталогу та провели незвичний майстер-клас.
Завідувач книгозбірні Гребень Галина Сергіївна презентувала нову для присутніх гру «Blackout Poetry», для усіх любителів творчості, маркерів та слів! А також всього незвичайного та нового!
«Blackout Poetry» або «газетна/закреслена поезія» дивовижний та цікавий жанр. А головне, що кожен може «писати» закреслену поезію! Для цього не треба володіти поетичним даром або умінням підбирати риму. Для того, щоб грати в «Blackout Poetry» потрібні тільки старі журнали, книги, навіть рекламні листівки підійдуть і чорний маркер або все, що буде під рукою.
Американець Остін Клеон вигадав цю гру, він складає поезію на сторінках газет. Поезія в американському сенсі - без рими і розміру, просто якісь поетичні висловлювання. Його книга «Газетна закреслена поезія» стала бестселером у 2010 році. І дала поштовх для розвитку такого незвичного напрямку.



Ми також спробували перейти від теорії до захоплювальної практики. Діти зафарбовували, закреслювали та заштриховували зайве і залишали лише потрібні слова. Користуючись вже надрукованими сторінками, дуже цікаво надавати їм нового сенсу.

Наприкінці майстер-класу охочі дозволили зачитати свої роботи.



«Blackout Poetry» - гра, доступна кожному!

Немає коментарів:

Дописати коментар