середу, 4 вересня 2019 р.

Перший дзвоник у школі, а перший урок у бібліотеці!

Вже доброю традицією для Скадовської центральної бібліотеки для дітей КЗ «Скадовська ЦБС» стало проведення першого уроку для учнів освітніх закладів нашого міста. Ось і цього року, на захід «Що таке людська гідність?», до нас завітали учні шостих та восьмих класів ОЗ СНВК «Академічна гімназія».
Тема першого уроку здається проста, та це лише на перший погляд. Ми досить часто чуємо: «ти цього не гідний», «тримай свою гідність», «він гідна людина»... Але як це зрозуміти?
Ведуча заходу завідувач ЦБД Гребень Галина Сергіївна допомогла дітям дати визначення поняттям «гідність» та «честь», згадати, якою має бути гідна людина.
Навіть трохи пограли. Діти за описами героїв, або ситуацій із книг, мали вгадати їх назву. Усіх герої згаданих історій мають дещо спільне – вони усі зіткнулися з не толерантним ставленням до себе.

Також згадали Конвенцію ООН про права дитини. Гідна людина має добре знати свої права, адже не знаючи своїх прав, дуже легко порушити чужі.
Також, на початку заходу, бібліотекарі презентували матеріали інформаційного куточку «ЄС на книжковій полиці», які отримала наша бібліотека в рамках роботи проекту «Інформаційна підтримка ЄС – бібліотекам для дітей та юнацтва».

Захід пройшов у легкій атмосфері спілкування та справив дуже позитивне враження на всіх учасників.
          Бути гідною людиною - це дуже важливо. То ж поважаймо одне одного, виховуймо благородство душі та серця!

Немає коментарів:

Дописати коментар