середу, 14 серпня 2019 р.

Лідер читання радить!

Соколовський Богдан, учень 8 класу Володимирівської ЗОШ цього року став переможцем районного етапу Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія 2019». Тож саме його було запрошено від нашого району до участі  у другому етапі, «Велика книга читацьких рекордів Херсонщини», що проводиться цього року заочно. 
Для участі в змаганні за звання «Лідера читання Херсонської області» учасники мали написати власний, авторський відгук-рекомендацію на нову книгу сучасного українського автора, видану за останні три роки і прочитану ним за період з квітня 2019 року. 
Зі створеним відгуком лідер читання мав виступити перед своїми ровесниками в бібліотеці та передати свою творчу роботу бібліотекарю – для розміщення у колективному блозі «Бібліотечні волонтери Херсонщини».
Тож, до вашої уваги відгук Богдана на його улюблену книгу.

«Наразі, я хочу розповісти вам про одну з моїх найулюбленіших книжок за останній час – «Комп та компанія» Анни Коршунової. Це чудова історія про те, як знайти себе у цьому галасливому світі, повному пригод та несподіванок. Про те, що іноді, щоб змінити своє життя на краще, досить лише вимкнути комп’ютер і зробити крок на зустріч літу. Такими словами і починається книга, яка захопила мене відразу, потрапивши мені до рук.
Маю погодитись, що ми, сучасні діти, забагато часу проводимо з гаджетами, іноді цілком занурюючись у глибини Інтернет простору. Єдина альтернатива цій ситуації, як стверджують мої батьки, і з ними важко не погодитись, це читання цікавих книжок. Книзі «Комп і компанія» вдалося мене відірвати не лише від комп’ютера, а й про мій смартфон забути надовго.
Ми усі розуміємо, що зараз без новітніх технологій життя просто неможливе. Та, часом, дуже важко вчасно розгледіти межу між реальністю та віртуальним інформаційним світом. Можна навіть і не помітити, як за грою, або постійним пошуком нових друзів у соціальних мережах ми втрачаємо щось набагато важливіше у нашому справжньому житті.
Захоплююча, позитивна та дуже добра історія міського хлопчини Владика нагадує нам про головне у житті, про цінності, які мають керувати вчинками не лише дітей, а й дорослих. Цю книгу я б порадив прочитати багатьом дорослим, особливо тим, хто забув, що таке бути дитиною, що наші проблеми не такі вже й неважливі.
Владик, головний герой книги, цікавиться всім, що пов’язано з комп’ютерами. У його житті є тільки комп, найдорожче – комп і найкращим другом він, мабуть, назвав би теж комп’ютер. Та одного разу все змінилося, приїхала тітка Маруся з села.  Не вірите, що прості відвідини змогли обернутися справжнім переворотом цінностей та інтересів? А як же інакше, коли вас забирають до села?
Ось там і почалося справжнє життя та справжнє дитинство. Відсутність комп’ютера відкрило світ неймовірних розваг: купання у річці, нальоти за ласощами на сад сусідів, нічні прогулянки верхи на коні, участь у сільських обрядах і, звичайно, весела компанія нових друзів. З такою розважальною програмою, вам буде вже не до компа, у цьому я вас, як справжній сільський хлопчина, можу точно запевнити.
Читаючи цю книгу, ви поринете не просто у цікаву історію, ви знайдете нових друзів та відчуєте нестримне бажання якнайшвидше зібратися гуртом з товаришами у дворі та поспілкуватися віч-на-віч, а не в месенджерах.
Я раджу прочитати цю книгу моїм одноліткам та їх батькам, бо, як каже моя мама, дитинства забагато не буває».


Немає коментарів:

Дописати коментар