пʼятницю, 27 жовтня 2017 р.

ДВА ЖИТТЯ НАЙПРЕКРАСНІШОЇ БАТТЕРФЛЯЙ

        У перших десятиріччях XX століття на оперних сценах світу панували четверо  чоловіків – Баттістіні, Карузо, Тітта Руффо, Шаляпін. І лише одна жінка спромоглася сягнути їхніх висот і стати врівень з ними. Це була Соломія Крушельницька. 
     Найвимогливіші критики світу називали її незабутньою Аїдою, єдиною в світі Джокондою, найчарівнішою Чіо-Чіо-Сан, неповторною Галькою,  найпрекраснішою Саломеєю. За матеріалами тогочасної світової преси, майже в кожній ролі вона була неповторною, а в багатьох лишається й досі неперевершеною. Жоден український співак донині не досяг таких висот в оперному мистецтві, як Соломія Крушельницька.  Її творчість справила величезний вплив на розвиток вокального мистецтва в усьому світі, а ім'я виконавиці золотими літерами вписане в історію світового оперного мистецтва.
        Про видатну співачку, її складний життєвий і блискучий творчий  шлях розповіла учням десятих класів Скадовської загальноосвітньої школи №3 бібліотекар Свашенко Валентина Володимирівна. А вихованки Скадовської дитячої школи мистецтв Барбух Софія, Браташ Ксенія та Лизлова Майя виконали українські народні пісні  із репертуару Соломії Крушельницької.







Немає коментарів:

Дописати коментар