вівторок, 24 жовтня 2017 р.

ГАРМОНІЯ КРАСИ І ЗДОРОВ'Я

 

Багато віків безліч мудреців людства міркує про закони і таємниці краси, про природу всього прекрасного на нашій землі. Людина – вінець творіння, і саме про критерії оцінки людської краси у різні епохи, як фізичної, так і духовної, йшла мова на бібліотечно-мистецькому уроці «Краса -це здоров’я».
 


Гостями заходу стали учні 7-А класу ОЗСНВК «Академічна гімназія», які виявили бажання бути присутніми на заході саме такої тематики. Ведуча зустрічі Тамара Володимирівна Чигринова за допомогою цікавої презентації змогла довести дітям, що і в античні часи, і в період Середньовіччя та в Епоху Відродження цінувалася природна людська краса. Особливо переконливо цю думку підтверджують величні полотна Леонардо да Вінчі, Рафаеля Санті та скульптури Мікеланджело, фотоілюстрації яких мали змогу переглянути учасники заходу. Діти дізнались і про мінливі закони моди у 70-80-ті роки та у новітні часи, адже  вона диктує свої умови залежно від країни, суспільних чи навіть економічних умов.


 Показано було і українські канони краси на прикладах добре відомих вітчизняних акторів, телевізійних ведучих та співаків.  Інтерес дітей викликала інформація про наслідки необдуманих вчинків сучасних молодих людей щодо зміни своєї зовнішності за допомогою татуажу, пірсингу або пластичних операцій. Дітям було презентовано ряд молодіжних видань по здоровому способу життя та  догляду за шкірою обличчя та власним організмом у цілому.
 



Красива людина – це перш за все духовно і фізично здорова людина. Позитивний погляд на життя, спілкування з природою та з «правильними» людьми, читання хороших книг, турбота про власне здоров’я, а також  прагнення робити добро і не чекати за це винагороди – ось те, що заставляє людину світитись, так би мовити, зсередини. Саме до такого спільного висновку у процесі  цієї захоплюючої розмови дійшли учасники заходу.
 

Бібліотекар гімназії Леся Михайлівна Височанська висловила щиру подяку організаторам за змістовний і корисний для дитячої аудиторії захід.


Немає коментарів:

Дописати коментар