четвер, 20 жовтня 2016 р.

ХУДОЖНИК З ДУШЕЮ ПОЕТА

     
       Чарівна осіння пора завжди надихала поетів і художників на створення справжніх шедеврів. А для  поціновувачів мистецтва і пересічних людей знайомство з ними – це  свято душі.
     19 жовтня у затишній читальній залі нашої бібліотеки відбулась творча зустріч керівника Зразкової дитячої художньої студії «Палітра», відомого на теренах Скадовщини художника і справжнього патріота свого краю та своєї справи Миколи Степановича Бута з учнями  6А та 7Г класів міської загальноосвітньої школи №3.





           Цю людину знають і поважають у нашому місті і дорослі, і малі його мешканці. Вже понад 25 років усі сили своєї душі він віддає наставництву юних студійців, вчить їх іти за покликанням серця і привносити у навколишній світ частинку власного світобачення. Виставка творів студії «Палітра» - це завжди свято. А картини самого художника прикрашають стіни міських бібліотек,  Районного історико-краєзнавчого музею, Будинку культури ім. Т. Г. Шевченка, багатьох закладів  відпочинку у місті.
     Простий, зрозумілий і професійний – такими словами можна охарактеризувати нашого гостя. Ведуча розповіла дітям про життєвий шлях митця, його творчі здобутки, участь вихованців Миколи Степановича у конкурсах та виставках як районного, так і обласного рівнів. Сам художник звернувся до дітей зі щирим побажанням берегти і розвивати свої творчі   здібності, адже світ мистецтва – це невичерпне джерело розвитку кращих рис особистості.
                   
          З особливою теплотою і гордістю митець розповідав про своїх вихованців. За весь період роботи студії «Палітра» її випускниками стали понад 500 учнів. Багато з них обрали образотворче мистецтво своєю професією і нині працюють художниками, архітекторами, дизайнерами та вчителями не тільки в Україні, а й за її межами. Діти з інтересом слухали розповідь людини, яка захоплена улюбленою справою, має значні здобутки і цікаві плани на майбутнє.

     Микола Степанович – людина з дещо романтичним поглядом на життя і філософським, проте зрозумілим для інших мисленням. Саме тому спілкування з ним стало для учнів по-справжньому цікавим і корисним.  Розмова продовжилася біля  виставки робіт художника та творів його вихованців, яку було розгорнуто у читальній залі. Виконані в жанрах натюрморт, портрет та тематична картина, твори дарують нам розуміння, що мистецтво є вічним. А починається воно з наївних дитячих малюнків.

     Діти ставили гостю багато запитань, брали у нього автограф, показували йому свої малюнки. А наостанок працівники дитячої книгозбірні із вдячністю подарували йому осінні квіти та необхідне для юних художників студії «Палітра» приладдя.


    Спільне фото усіх учасників зустрічі стане приємним спогадом про змістовне спілкування.  

Немає коментарів:

Дописати коментар