понеділок, 10 жовтня 2016 р.

Екскурсія до бібліотеки. Ласкаво просимо у казковий світ!

   
 
У нас зявились нові читачі – допитливі і активні!  Це  вихованці старшої групи дитячих ясел-садка "Теремок", які  вперше завітали до Скадовської  центральної бібліотеки для дітей. І ми цьому дуже раді, адже маємо що запропонувати малечі – багато цікавих і барвистих книжок, а також популярних періодичних видань.  Не обійшлося сьогодні й без казкової магії: зустріла малят елегантна Бібліотечна  Принцеса (Марія Сергіївна Боднарюк, бібліотекар абонемента обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів).

       Вона тепло привітала дітлахів і розповіла їм про це справді чарівне місце, куди вони потрапили.  «Бібліотека відкриє для вас ще незнайомий, але такий цікавий і дивовижний світ, познайомить з прекрасними людьми, відповість на безліч ваших запитань»,- зазначила  Марія Сергіївна і  запропонувала малечі відкрити таємниці бібліотеки за допомогою барвистої Квітки бажання. Діти залюбки взялися до роботи.
       Але виявилось, що зла чаклунка викрала пелюстки  незвичайної квітки. І щоб знайти їх, потрібно пройти по всіх відділах бібліотеки.
  Почали подорож із затишної та комфортної читальної зали. Завідувач  бібліотеки Тамара Володимирівна Чигринова радо зустріла малюків і розповіла  їм   про книжкові виставки, розгорнуті в залі,  періодичні видання для дітей та цікаві зустрічі і заходи, які тут проходять.  Також   бібліотекар показала дітлахам  незвичайні  видання -  найбільше та найменше  за розміром та кількістю сторінок, найновіші та найстаріші книги для дітей, декілька яскравих панорамних книг тощо. Діти стали активними учасниками діалогу і в якості  винагороди отримали одну з пелюсток чарівної квітки.

     
Наступна зупинка була у Центрі вільного доступу до мережі Інтернет.  Більш за все малятам сподобалось те, що за допомогою Інтернету  можна миттєво  віртуально перенестися  туди, куди немає можливості потрапити  в дійсності. Дошкільнята випробували можливості електронних машин і здійснили захоплюючу заочну подорож до столиці Франції, побачили Діснейленд та його чарівних мешканців.

    
Далі ми познайомились з абонементом 5-9 класів. Господиня цього залу Людмила Григорівна Мендришора привітала діток і розповіла  про свій відділ та про послуги, які тут надаються. 
    
              І остання зупинка – це найчарівніший відділ, який і допомагає дітям дошкільного віку потрапляти у казкові світи. Відділ обслуговування дошкільників  та учнів 1-4 класів зустрів дітей яскравими обкладинками книжок та улюблених журналів, виставками книжок та дитячих малюнків,  розвивальними настільними іграми та чисельними іграшками.
Разом малюкам вдалося зібрали всі пелюстки, і Квітка бажань розквітла на очах захоплених маленьких читачів. Роздивившись її, вони помітили, що на пелюстках - правила поведінки в бібліотеці, які стануть дітям у нагоді в майбутньому.  


   Наприкінці зустрічі читальна зала бібліотеки перетворилася на імпровізований кінозал: дітлахи переглядали мультиплікаційний фільм про бібліотеку, а потім жваво його обговорювали.  Кожен  із наших  нових читачів  отримав  по книжечці, а отже наші зустрічі відтепер  стануть традиційними.


     Ласкаво просимо, двері дитячої бібліотеки завжди відкриті для нових читачів! 






1 коментар:

  1. Які ви молодці, дорогі колеги! Вражає нас ваш творчий підхід до роботи з дітьми, ваші креативні ідеї! Все чудово продумано, весело, невимушено. Бажаємо вам не втратити цього запалу, натхнення і зичимо подальших успіхів! З повагою - колектив Бібліотеки №15 для дітей м. Києва.

    ВідповістиВидалити