суботу, 2 липня 2016 р.

БІБЛІОТЕКА ЗУСТРІЧАЄ ДРУЗІВ

    Інновації – дуже важливий, а іноді й вирішальний, фактор розвитку професійної діяльності у будь-якій сфері. Особливою мірою це стосується і закладів культури.
     З 22 по 24 червня Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки гостинно приймала учасників VII Міжрегіонального ярмарку інновацій «БібліоКре@тив-2016», який проходив за участі представників Української асоціації працівників бібліотек для дітей та Національної бібліотеки для дітей, а також працівників дитячих книгозбірень із Миколаївської, Одеської, Полтавської  та Херсонської областей.
     Виїзна сесія цього інноваційного форуму проходила на базі  Скадовської централізованої бібліотечної системи. В її ході наша книгозбірня і презентувала свою діяльність 23 червня.

     Зустріч у Центральній бібліотеці для дітей стала незабутнім дійством для всіх її учасників. Цього погожого сонячного дня  на порозі поважних гостей вітали Кіт Леопольд та двоє веселих Мишенят. Вони і стали гідами, запросивши присутніх оглянути всі зали книгозбірні. 


        Розпочала екскурсію завідувач бібліотеки Тамара Чигринова. Вона розповіла про історію закладу, його книжковий фонд та форми роботи з читачами, зокрема про участь у резонансних проектах та конкурсах – обласній акції «П’ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!» та Фестивалі волонтерських бригад, а також інноваційному пошуково-краєзнавчому квесті для учнівської молоді «В долонях степу та Дніпра».

      
  Бібліотекарі у кожному із затишних залів розповіли про організацію літнього читання, про перемоги юних скадовських читачів у обласних етапах Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач» та Фестивалю виконавської майстерності «Поетичний камертон Ліни Костенко», а також презентували оригінальні книжкові виставки.


 Гості мали змогу ознайомитись із роботою Пункту вільного доступу до мережі Інтернет, матеріалами волонтерського куточка, а також оглянути лаунж зону.  Кіт Леопольд з кумедними Мишенятами виявились вправними екскурсоводами!


     У читальній залі бібліотеки присутнім було презентовано нову послугу закладу - «Швидка бібліотечна допомога». «Її впровадження дозволить розширити коло волонтерських послуг і стане своєрідним тестом на людяність для дитячої книгозбірні»,- зазначила ведуча. 

  Справжньою родзинкою зустрічі став виступ нашої волонтерської бригади з мюзиклом  «Скарби причорноморського міста». Він був динамічним, креативним і викликав щирі емоції, теплі відгуки та оплески гостей.
     
На згадку про зустріч представники обласних бібліотек України з подякою за плідну роботу залишили найбажаніші подарунки – дитячі книги місцевих авторів, популярних вітчизняних письменників та поетів.
    «Креативно, позитивно, по-доброму! Щиро дякуємо і бажаємо подальших успіхів!» - такі записи залишили гості у нашій Книзі відгуків та пропозицій.
     Ярмарок бібліотечних інноваційних ідей продовжив свою роботу в читальній залі районної книгозбірні для дорослих. Учасникам форуму було презентовано ряд прекрасних креативних ідей для роботи з дитячою аудиторією. Окремі з них ми взяли  для своєї роботи і впевнені, що вони допоможуть нашим юним читачам стати ще більш щирими  шанувальниками книги та читання.
    Зустріч завершилась, залишивши по собі теплі приємні спогади.

   Попереду – цікава, насичена робота!

Немає коментарів:

Дописати коментар