пʼятницю, 11 грудня 2015 р.

Права людини – основа існування й розвитку суспільства




Працівники Скадовської центральної бібліотеки для дітей провели з вихованцями філії Херсонського вищого училища фізичної культури  бесіду-міркування «Що таке права та свободи людини? Чи бувають права без обов’язків?»,
приурочену до  67-ої  річниці проголошення Генеральною Асамблеєю ООН  у  1948 році Загальної декларації з прав людини – ключового документа, який визначив та закріпив фундаментальні права кожної людини і громадянина, дав поштовх до створення  низки надважливих документів, завдяки яким сьогодні можна говорити про утвердження правового суспільства.

Юні спортсмени мали можливість переглянути  відеоматеріали, які наглядно продемонстрували важливість дотримання у суспільстві прав і свобод громадян,  стали  учасниками правового тренінгу,  під час якого визначили свої права й обов’язки як громадянина, учня, члена родини, товариша.
У результаті спілкування діти прийшли до висновку, що права людини є невід’ємними та невідчужуваними, і кожен повинен прагнути до забезпечення їх виконання, знати власні права та обов’язки й  поважати права інших. 

Немає коментарів:

Дописати коментар