вівторок, 29 січня 2013 р.

Подарунок від скадовського краєзнавця


Безперечним є факт зростання інтересу дітей та молоді до власного коріння, історії, традицій свого рідного краю та шанобливого ставлення до їх збереження. Бібліотека була й залишається осередком розвитку бібліотечного краєзнавства. І дуже важливо, аби кожна дитина, розвиваючи інтерес до історичної минувшини рідного краю, мала можливість віднайти саме «свою»  книгу. Наша  бібліотека ставить собі на меті підтримувати та розвивати її інтерес до краєзнавчого читання.  Маємо  давні і багаторічні зв’язки з письменниками, поетами та публіцистами Скадовщини. Більшість з них є нашими постійними гостями, а деякі стали справжніми друзями й однодумцями.
Нещодавно до нас завітав давній наш друг  і шанований читач нашої бібліотеки - Олег Миколайович Лиховид, знаний науковець та краєзнавець Скадовського краю, член Національної спілки журналістів України. У 2012 році побачила світ його двадцята монографія «Скадовський край», два примірники якої  він подарував нашій книгозбірні. Нова книга – це найкращий подарунок та завжди велика радість! А якщо її приносить сам автор – то радість подвійна. Книга зайняла своє почесне місце у краєзнавчому фонді бібліотеки для дітей.

У передмові до видання міський голова м. Скадовська О.Гавриш зазначає: «Чергова книга автора написана на раніше недоступних загалу архівних матеріалах. Описи подорожей по степам Таврії та інші писання про наш край – це незвичайно цінний скарб для пізнання минувщини і розвитку сучасності Скадовщини.
Поруч із історичними документами та пам´ятками минулого, мемуари, записки, старовинні карти та інші писання сучасників відтворюють більш живо та рельєфно саме життя, а не лише сухі факти…
У виданні зібрано цікавий матеріал для висвітлення малознаних фактів минувщини. Зокрема, описи подорожей дають величезні й дорогоцінні знання про географічні, побутові, економічні особливості нинішнього Скадовського району…»
У дружній розмові Олег Миколайович розповів про свої книги і про те, що сповнений грандіозних планів на майбутнє. Зокрема, ми дізналися, що шанувальників історичної публіцистики автора незабаром порадують нові книги, присвячені острову Джарилгач та селу Приморське, яке святкуватиме у 2013 році своє 200-ліття.
Дякуємо Олегу Миколайовичу за цінний дарунок!


Немає коментарів:

Дописати коментар