суботу, 19 листопада 2016 р.

ТУРИСТИЧНИЙ МАРШРУТ СКАДОВСЬКОЇ КОМАНДИ НАЙКРАЩИЙ В ОБЛАСТІ




17 листопада в Херсоні команда Скадовської загальноосвітньої школи №2 разом із кураторами інноваційного проекту для учнівської молоді «Обласний профіквест «В долонях степу і Дніпра» презентувала  прокладений нею новий туристичний маршрут.  Його було визнано найкращим серед представлених подорожей 20 команд області. 
Шість місяців поспіль старшокласники Скадовської ЗОШ №2 під керівництвом кураторів проекту активно вивчали туристичні можливості рідного краю і прийшли до висновку, що Скадовськ як дитячий курорт повністю виконує свою медико-біологічну рекреаційну функцію, а от  його історико-культурний потенціал ще недостатньо використовується. Хоча  загальновідомо, що  соціально-культурна функція — це провідна функція рекреації.  

У розвинутих країнах світу історико-культурний потенціал -  значний туристичний ресурс, який активно використовують для створення нових робочих місць, працевлаштування молоді, а також для поповнення бюджетів місцевих громад. От профіквестівці активно й узялися за вивчення історико-культурного потенціалу району. 
Діти ознайомилися із друкованими джерелами краєзнавчої інформації: книгами, фольклорними виданнями, архівними матеріалами,  зокрема, вивчали документи Херсонського державного архіву та праці  істориків, науковців, які займалися вивченням минулого Скадовщини. Суттєво допогло в дослідженні спілкування з краєзнавцем Олегом Миколайовичем Лиховидом та відвідання Скадовського краєзнавчого музею. 

У результаті команді вдалося зібрати цілу низку маловідомих історичних фактів про освоєння французькими емігрантами та їх нащадками Півдня України. 
Вивчивши історичні матеріали, скадовська команда профіквестівців прийшла до висновку, що активна господарська та громадська діяльність родин французів-емігрантів Рув’є, Вассаль, Потьє відчутно вплинула на розвиток економіки та культури  Південної України. Французи стали провідниками європейської культури, нових технологій у промисловому і сільськогосподарському виробництві, сприяли модернізаційним процесам, що відбувалися у тодішній державі. Отже, ці історичні особи заслуговують на те, щоб сучасники та майбутні покоління знали їхні імена. 

За місцями розташування поселень французьких емігрантів та історичними памятками, які залишили вони  нам внаслідок своєї діяльності, профіквестівці проклали новий туристичний маршрут, що пролягає через селище Лазурне, озеро Устричне, Софіївське гирло,  косу Левкіна, мис Джарилгач та  косу Глибоку.

Команда профіквестівців та їх куратори дякують за допомогу в реалізації інноваційного проекту   члену Національної спілки краєзнавців при Інституті історії України Тарасовій Марині Борисівні, заступнику голови Скадовської районної державної адміністрації Павленку Сергію Миколайовичу, директору Скадовського районного центру зайнятості Небрат Євгенії Володимирівні, директору Центру дитячої та юнацької творчості, місцевому краєзнавцю  Лиховиду Олегу Миколайовичу. 
Попереду на учасників проекту чекають укладання проспекту туристичного путівника, виготовлення карти району з нанесенням на неї нового маршруту та розроблення за ним  екскурсій. 
Це наш внесок у популяризацію курорту. Приєднуйтеся! Адже нам є чим пишатися! 



Немає коментарів:

Дописати коментар