пʼятницю, 21 лютого 2020 р.

День кита у бібліотеці


А чи знаєте ви, що 19 лютого відзначався Всесвітній день кита? Ця дата також вважається днем захисту всіх інших морських ссавців.
Бібліотекар абонементу дошкільного та молодшого шкільного віку Боднарюк Марія Сергіївна запросила до читальної зали Скадовської центральної бібліотеки для дітей учнів 2-А класу ОЗ СНВК «Академічна гімназія» на еко-захід «День кита».

Спеціальний гість, спеціаліст НПП «Джарилгацький» Шешина Наталія Валеріївна розповіла присутнім про морських ссавців, які мешкають саме у Чорному морі та нашій Джарилгацькій затоці.
Перш за все, День китів — це привернення уваги громадськості, представників влади і всього людства до питань захисту цього унікального виду і взагалі усіх морських ссавців. Інтенсивне і нещадне винищення морських ссавців і, зокрема, китів, що продовжується вже більше ніж 200 років, згубно позначається на їх чисельності — багато представників цього ряду опинилися на межі зникнення.
Такий стан справ не влаштовує захисників морських ссавців і всіх небайдужих людей до майбутнього нашої планети. До проблеми збереження морських мешканців привертається увага громадськості. У багатьох країнах існують клуби та товариства любителів китів, створюються морські заповідники… А безпосередньо в цей день щорічно різні природоохоронні групи, екологічні організації та усі небайдужі проводять усілякі заходи на захист китів та інших морських ссавців.
Тож, і наша бібліотека вирішила долучитися. Також необхідно відзначити, що існує ще одна дата для проведення заходів Всесвітнього дня китів і дельфінів — 23 липня.

Дітям дуже сподобалась презентація Наталії Валеріївни.

Немає коментарів:

Дописати коментар