четвер, 27 лютого 2020 р.

Формуємо гарні звички




Все більше батьків замислюються над тим, як привчити дитину до читання. Бібліотекарі радять пропонувати малечі книжки з добрими історіями та яскравими ілюстраціями. А найголовніше - це постійність. Знайдіть час на читання дитині вголос, можливо це буде казка перед сном, можливо історія зранку або у вихідний день, головне не пропускати і ця звичка скоро стане постійною.
Вже гарною традицією стало те, що у холодну пору року працівники Скадовської центральної бібліотеки для дітей КЗ «Скадовська ЦБС» ідуть в гості до вихованців дошкільних навчальних закладів нашого міста. Таким чином не переривається спілкування з книгою, і кожного тижня діти з нетерпінням чекають на зустріч. 25 лютого бібліотекар молодшого абонементу Марія Сергіївна Боднарюк завітала до закладів дошкільної освіти «Казка» та «Теремок». Вихованці старшої групи ЗДО «Казка» послухали оповідання українського автора Богдана Жолдака «Чисті ручки», тепер вони точно знають як уберегтися від мікробів. А потім зробили зі своїх чистих ручок гарні квіти для найрідніших мамусь, діти обводили свою ручку, вирізали, розфарбовували та клеїли. 




У жаб’ячому містечку живе непосидючий жаблик-Стрибайлик. Цілісінькі дні він бавиться у пісочку з іншими жабенятами, будує хатинки для пупсика й стрибає через очеретини. І раптом мудрий дідусь занепокоївся – жаблик втратив апетит і припинив гратися… Як лікували пустуна, і головне – як уберегтися від мікробів – розкаже дітям та їхнім батькам ця книжка із серії «Книготерапія».


Вихованці старшої групи № 1 «Сонечко» ЗДО «Теремок» познайомились зі збіркою казок іншого українського автора Романа Росіцького «Мешканці старого двору». 



Жила наша киця на Старому Дворі. О, то був величезний і загадковий світ, у якому мешкали десятки різних пожильців, а гостювали - сотні. Слід сказати, що Настя страшенно непосидюча. Всюди вона тобі залізе, зі всіма вона тобі балаканину почне. А коли багато розмовляєш і ще більше рухаєшся, ризикуєш втрапити у різні пригоди - приємні та не дуже.



Після читання книги діти залюбки створювали букети квітів для своїх матусь.



Наприкінці кожної зустрічі хлопчики і дівчатка обрали собі книгу за смаком, щоб вдома разом з батьками читати нові історії.



Немає коментарів:

Дописати коментар