пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

Володарка часу у Скадовську!

26 квітня у Скадовську відбулась довгоочікувана подія, до нашого міста завітала сучасна письменниця-фантаст Наталія Щерба. Вона працює переважно у жанрі підліткової фантастики та фентезі. Найпопулярніші книги — цикли «Часодії», «Чароділ» та «Лунастри».
 Колектив комунального закладу «Скадовська централізована бібліотечна система» за ініціативи Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки та Видавничого дому  «Школа» організував зустрічі юних читачів з улюбленим автором у загальноосвітніх закладах нашого міста. Три зустрічі пройшли у дружній та невимушеній атмосфері. Точилася цікава й змістовна розмова про улюблені книги, про жанр фантастичної казки, про захоплення письменниці східними єдиноборствами (у-шу) і безмежну любов до Карпат та подорожей, які є джерелом її письменницького натхнення. І, хоча книги авторки розраховані більше на підліткову аудиторію, на зустрічах цікаво було і дорослим читачам.
Наталя Щерба привідкрила завісу написання своїх захоплюючих сюжетів. Авторка культових «Часодіїв» не лише розповіла про особливості письменницького  життя, але й поділилася планами на найближче майбутнє. Таким чином любителі фентезі отримали надію незабаром побачити екранізовану версію улюбленої книги.
Автори найцікавіших та неординарних запитань отримали подарунки від Наталії Щерби та начальника відділу маркетингу Видавничого дому «Школа» Іллі Федієнка, він презентував послуги та сайт видавництва. Для дітей приємною несподіванкою став подарунковий плакат з автографом письменниці.
Учасники зустрічі мали нагоду придбати книжки Наталії Щерби, узяти в неї автограф, сфотографуватися на згадку про неймовірне знайомство.

Наталія не часто проводить зустрічі зі своїми читачами. Зазвичай такі заходи відбуваються у країнах Європи, навіть у Херсонській області презентацій книжок досі не було. У письменниці близько півмільйона читачів, які зареєстровані у мережі, а ще сотні тих, які просто люблять та читають твори авторки.

Наразі, книги трьох циклів з автографом автора можна придбати у Центральній бібліотеці для дітей КЗ «Скадовська ЦБС».
Хочемо подякувати Скадовській районній державній адміністрації, що допомогли нам у вирішенні транспортних питань - надали автомобіль для супроводу  наших гостей.
Тож можна без перебільшення сказати, що сьогодні відбулась подія року для нашого міста! Ми неймовірно вдячні Наталії Василівні за можливість поспілкуватися і з нетерпінням чекаємо на нові зустрічі та нові історії!








  





Немає коментарів:

Дописати коментар