пʼятницю, 13 квітня 2018 р.

Увага! Періодичні видання!




Кожного місяця до центральної бібліотеки для дітей КЗ «Скадовська ЦБС» надходить багато цікавої, пізнавальної та розважальної періодики для читачів будь-якого віку. З журналами та газетами для найменших ознайомилися вихованці двох старших груп ДНЗ «Дзвіночок», що завітали 12 квітня в гості до бібліотеки.
Діти дізналися чому видання називаються періодичними, скільки разів на рік виходить журнал чи газета. А також мали змогу погортати «свіжі» журнали.



Цього року на абонементі дошкільників та учнів 1-4 класів ви маєте змогу побачити, почитати або просто погортати наступні періодичні видання:

«Джміль» — унікальний дитячий журнал, призначений для роботи дорослого з дитиною у родині, дитячому садку та школі. Журнал розвиває творчі здібності, виховує ерудовану, активну і щасливу людину. Саме таке видання мудрий дорослий шукає для своїх дітей.

Створений на основі перевірених практикою науково-обґрунтованих освітніх технологій, «Джміль» легко навчає, розвиває та виховує дошкільнят і молодших школярів.
У кожному номері журналу:
·        кращі літературні твори сучасників і класичних авторів,
уроки художнього слова,
·        нетрадиційні техніки образотворчості,
·        репродукції картин українських та світових художників і бесіди за ними,
·        розвивальні ігри,
·        досліди з природними та штучними об’єктами,
·        комікси морально-етичної тематики,
·        сценарії свят і розваг
·        та багато іншого.

СМАЙЛИК - цікавий пізнавальний журнал для дітей. Логічні завдання, кросворди, експерименти, англійська. У кожному номері багато призів. Хто СМАЙЛИК читає - завжди настрій гарний має.


"МАЛЮК КОТЯ"  — Всеукраїнський журнал для дітей  до 7 років. Маленьке біле кошеня на ім'я Котя допоможе маленьким читачам поринути у цікавий і захопливий світ знань. Котя стане вірним другом та провідником у навколишньому світі.
В журналі ви зустрінете рубрики:  «Ерудит», «А чи знаєте ви?», «Розумні літери», «Кросворд від Коті», «Загадки від Коті», «Веселі цифри», 
«Для спостережливих»,
«Цікавинки»,
 «Ребус від Коті",  «Весела Англійська», «Домашня майстерня», «Смачненькі цікавинки»,  «Гра від Коті»(настільна), 
«Казка від Коті»,  «Віршик від Коті»,  «На крильцях янгола». 
Чорно-білий блок: «Розмальовка», «Логічні завдання», «Тренуємось писати».

Журнал «В гостях у казки». Повчальні казки, розвивальні завдання та інші цікавинки українською мовою.



«Барвінок» - щомісячний літературно-художній і загальноосвітній журнал для дітей молодшого та середнього шкільного віку. Видається українською мовою. Виходить на 32 сторінках. Пропонує читачам різноманітні рубрики, серед яких «Хто? Що? Як? Де? Коли? й Чому?», «Календарик Нагадайлик», «Ми любимо читати!», «Наш скарб – рідна мова», «Балакучий Мотя», «Секретні файли про тебе», «Торбинка дядечка Запитайлика», «Книга золотих казок» та інші. 

«Пізнайко від 2 до 6» - щомісячний україномовний журнал для дошкільнят віком від 2 до 6 років, розрахований для малечі, їхніх батьків, вихователів і методистів дитячих садочків.
 20 основних сторінок, 12 сторінок кольорових вкладок із доклейками та 8 сторінок чорно-білої вкладки із розфарбовкою, вправами на розвиток неслухняних пальчиків.
Кожен номер журналу об’єднує дві теми – ілюстративну та розвивальну чи навчальну (ця друга друкується на обкладинці журналу).
Основні рубрики журналу названо за видом діяльності, яка є провідною на цих сторінках: «Читаємо», «Пізнаємо», «Вчимося», «Знайомимось», «Тренуємось», «Граємо», «Малюємо», «Майструємо». На розворотах багато цікавих та нестандартних завдань, які сприяють розвиткові мислення, уваги, уяви та мовлення, навчають читання та лічби.

«Пізнайко від 6» - щомісячний україномовний журнал для молодших школярів віком від 6 до 10 років. Разом із головним героєм журналу, борсучком Пізнайком, читачі щомісяця мандрують країнами світу, знайомляться із новинками у технічному та книжковому світі, дізнаються про незвичних тварин.
Основні рубрики журналу: «Пригоди», «Комікс», «Знай наших», «Світ за очі», «Кросворд», «Читалка», «Лабіринт», «Цікавинки». У журналі є рубрика для вивчення англійської мови, але вона зовсім невеличка. Натомість літературний складник журналу досить вагомий і, на перший погляд, може злякати юних нехочух своїм об’ємом, Тож художнє та дизайнерське оформлення журналу виконано так, щоб привернути увагу до віршів, оповідань, загадок, прислів’їв.
Декілька разів на рік центральні сторінки журналу друкують у вигляді постера з настільною грою чи заготовкою для паперової інсталяції.

«Яблунька» - улюблений розважально-пізнавальний журнал для малят і школярів, батьків та вчителів. Цікава та корисна інформація: захоплюючі мандрівки у таємничий світ природи; казки та легенди; конкурси та вікторини; дитяча пошта; адреси для листування; смачні рецепти з "Веселої кухні"; узори для вишивання; іграшки-саморобки; ігрові завдання з вивченням англійської мови, кросворди, гумор тощо. Щономера: 100 подарунків для дітей і батьків, спеціальні призи для дитячих бібліотек.

«Веселий Саморобкін».  Навчить хлопчиків і дівчаток виготовляти іграшки та сувеніри з різних матеріалів. У кожному номері понад 12 майстер-класів. Допомагаємо татові і мамі ВДОМА І НА ДАЧІ. Саморобки для гурткової роботи.


Журнал «Маленька Фея» - казково-навчальне видання з іграшками-саморобками та аплікаціями тощо.

Журнал «Маленький розумник». Хлопчачі іграшки-саморобки, розмальовки, казки, завдання.




Приходь до бібліотеки. «Свіжа» періодика чекає саме на тебе!




Немає коментарів:

Дописати коментар