понеділок, 2 квітня 2018 р.

Володарі неба

День птахів – це не тільки річниця Конвенції, але і час прильоту пернатих із зимівель.
За традицією в цей час в очікуванні пернатих розвішуються шпаківні, дуплянки та інші «пташині будиночки». Повернення птахів святкується також як  прихід весни.
Птахи – окраса нашого життя. Вони зачаровують своїм співом, поведінкою і надають природі неповторного колориту.
Птахи працьовиті й чистоплотні. Вони — наші помічники, бо доглядають дерева і поїдають комах. Роблять те, що людям не під силу — рятують тонни зерна від шкідників. А хіба не приємно морозного ранку спостерігати, як синичка зазирне у вікно?.. Хто не намилується, коли після літнього дощику горобці купаються у калюжі?.. Турбота про птахів – це не тільки екологічна проблема. Адже птахи – це частинка нашого життя, нашої культури, більше того – нашого світогляду та світовідчуття.
Міжнародний день птахів проходить щорічно в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера» і не випадково саме у квітні. 1 квітня 1906 року була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів.
У бібліотеці для дітей була  розгорнута книжкова виставка до Дня птахів «Володарі неба». Наші помічники, волонтери, розповідали користувачам бібліотеки , як треба піклуватися  про пернатих друзів і як треба їм допомагати.
Бібліотекар абонемента Людмила Григорівна  Мендришора   розповіла відвідувачам,  які  цікаві книги про птахів  є в нашій бібліотеці.






Немає коментарів:

Дописати коментар